NOVITETI

HTC 10 stiže nam u drugoj polovici svibnja

05.05.2016 u 15:43

Bionic
Reading

Cijena po kojoj će nova perjanica tajvanskog proizvođača biti dostupna u Hrvatskoj još nije poznata, no bit će u ponudi telekom operatera i u slobodnoj prodaji

Kao što smo već pisali, HTC 10 je 5,2-inčni (13,2 centimetra) pametni telefon metalnog kućišta i prepoznatljivog HTC-og dizajna, sa QHD Super LCD 5 zaslonom razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela (s Gorilla Glass) te 12-megapikselnom UltraPixel stražnjom kamerom.

Zaslon nudi brzinu odziva od 120 milisekundi. Nismo precizno mjerili, no tijekom nekoliko minuta koliko smo imali desetku u rukama uređaj je doista reagirao vrlo brzo.

Na stražnjoj strani uređaja nalazi se HTC UltraPixel 2 kamerica od 12 MP (uz f/1,8 optiku), s tzv. 'laserskim sustavom za fokusiranje', kao i optičkom stabilizacijom slike. Prednja kamerica donosi petomegapikselni senzor uz f/1,8 optiku, autofokus i optičku stabilizaciju slike. Potonja bi trebala biti prva selfie kamera na svijetu s optičkom stabilizacijom slike, a nudi i mogućnost širokokutnog snimanja (86 stupnjeva).


U uređaj dimenzija 146 puta 72 puta 3,9 milimetara i mase 161 grama je smješteno je 32 gigabajta spremišnog prostora, proširivog microSD karticama do dva TB.

Bateriju od 3.000 mAh moguće je bežično puniti. Pola sata punjenja trebalo bi osigurati cjelodnevno korištenje. Bežični punjač, skupa s 24-bitnim slušalicama, dolazit će u paketu s HTC-om 10.

Dugme za uključivanje i isključivanje uređaja je blago nazubljeno, kako bi ga lakše mogli naći u situacijama kad mobitel ne vidite (recimo, dok ga vadite iz torbe).

U HTC-u tvrde kako su tijekom testiranja uništili više od deset tisuća uređaja i isprobali ga na više od 100 mreža 4G/LTE u svijetu. Pohvalili su se i manjim brojem predinstaliranih aplikacija (što su obavili u suradnji s Googleom). Među aplikacijama koje su ostavljene je i ona koja omogućuje preuzimanje jedne od 40 tisuća tema.