NOVITETI

Huawei P9 u Hrvatsku stiže sa tri godine jamstva

12.05.2016 u 09:19

Bionic
Reading

Nova Huaweijeva perjanica od ovog mjeseca je dostupna i u u našoj zemlji u ponudi svih telekom operatera te u slobodnoj prodaji. Bit će ponuđena u dvije boje - srebrnoj i sivoj - a dolazi i uz jamstvo

Huawei P9, predstavljen tijekom travnja, u Hrvatskoj će na tržište uz tri godine jamstva (dvije redovnog plus jedna dodatno). Uz to, kineski proizvođač nudi tromjesečno jamstvo za zaslon (jedna zamjena tijekom navedenog razdoblja) te jednu besplatnu zamjenu uređaja tijekom istog razdoblja u slučaju kvara.

Riječ je o uređaju s FHD zaslonom dijagonale 5,2 inča (13,2 centimetra), osmojezgrenim 64-bitnim procesorom Kirin 955 i baterijom kapaciteta 3.000 mAh. Što se memorije tiče, na raspolaganju su dvije opcije: tri GB RAM-a i 32 GB ROM-a, odnosno četiri GB i 64 GB ROM-a.

U Huaweiju tvrde kako je P9 prvi pametni telefon s dvostrukom Leica kamerom - monokromatskom i u boji -opremljenom s 12 megapiksela. Prednja ih ima osam.


Pomoću tehnologije Hybrid Focus podržava fokusiranje na temelju tri metodologije - laser, mjerenje dubine i kontrast – te automatski odabire onu koja omogućuje najbolje rezultate u danim uvjetima.

Otvor blende omogućuje eksperimentiranje inovativnim vizualnim efektima. Moguće ga je prilagođavati kako bi se postigli efekti dubine polja, dok objekt koji je u prvom planu ostaje oštar.

Operativni sustav je Android 6.0, s Huaweijevim sučeljem EMUI 4.1.