NIJE DOBRO

Igrači su kritikama 'ubili' Doom na Steamu

19.04.2016 u 17:00

Bionic
Reading

Kao što vjerojatno znate, upravo je završilo veliko, otvoreno beta testiranje multiplayera jednog od najisčekivanijih naslova godine, a veliki broj igrača, čini se, nije sretan viđenim

Otvoreno je beta testiranje Dooma započelo krajem prošloga tjedna i završilo u ponedjeljak i to nakon što ga je Id Software odlučio produžiti za jedan dan. Neki igru hvale, a neki je kude i upravo su oni, ako je vjerovati Steamu – u većini. Eurogamer piše kako je igra prikupila više od 13 tisuća recenzija, a više od sedam i pol tisuća njih je – negativno.

Argument većine njih je da Doom nije baš poput originalnog Dooma što je, ako se nas pita, prilično bizaran argument. Naime, originalni se Doom na tržištu pojavio 1993. godine. Neki očito teško prihvaćaju da su prošla dva desetljeća i da se stvari ipak - mijenjaju.

Igrači se žale da oružja djeluju previše 'mlako', baš kao i kretanje, a zadovoljni nisu ni sa sustavom napredovanja likova. Oni bi ga, naime, maknuli. Da bude poput originalnog Dooma. Čini se zapravo kako su brojni igrači očekivali nešto potpuno drugačije, igru koja će ih podsjetiti na mladost i taj famozni prvi Doom.

S druge strane, većinu pozitivnih recenzija napisali su oni koji nikada nisu zaigrali prvi Doom. Iz njihove perspektive – igra je zabavna i spremni su isprobati finalnu verziju.

Ne treba, dakako, zanemariti ni činjenicu da je Id pripremio i vrlo veliku singleplayer kampanju, barem prema današnjim standardima FPS-a. Ona bi mogla potrajati i po 12-13 sati.

Igra će se inače na tržištu pojaviti 13. svibnja i to na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One.