JUNIOR FRESHHH

INA traži srednjoškolce za natjecanje online

13.11.2014 u 07:35

Bionic
Reading

INA je po prvi put pokrenula online natjecanje namijenjeno srednjoškolcima diljem Hrvatske. U sklopu Junior Freshhha imaju priliku osvojiti nagrade rješavajući zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa u tročlanim timovima

Natjecanje se provodi na razini MOL Grupe, a u proteke četiri godine održavanja okupilo je više od osam tisuća učenika, talenata iz područja prirodnih znanosti.

Hrvatska je od ove godine uključena u program, s ciljem poticanja interesa mladih za prirodne znanosti i jačanja suradnje kompanije s mladim talentima. INA je to dosad činila kroz programe Growww i Freshhh, namijenjene diplomantima i studentima.


Natjecanje će biti održano u dva kruga. Tijekom prvog, koji započinje 1. prosinca, timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok će drugi krug okupiti pet najboljih timova iz prvog kruga koji će se za pobjedu boriti uživo u finalu u Zagrebu.

Članovi timova koji se izbore za prva tri mjesta osvojit će nagrade: iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite 2 za drugo mjesto te paket opreme za online učenje za treće, kao i stručni posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Škole iz kojih se prijavi najveći broj timova također će biti nagrađene.

INA prijave zaprima do 27. studenoga 2014. putem stranice juniorfreshhh.ina.hr, gdje su također dostupni svi potrebni detalji o početku igre, postupku prijave i pravilima.