PRVE INFORMACIJE

Insajderi razotkrili: Što sve donosi Android 12

10.02.2021 u 07:02

Bionic
Reading

Google je u internom dokumentu navodno nabrojao planove za Android 12, a svemu je pridružio nekoliko ranih slika sustava

Google će, kažu izvori, Android 12 izbaciti iduće godine, što znači da ćemo uskoro početi dobivati njegove beta verzije. Prema svemu sudeći, insajderi već imaju informacije o tome što bi nas moglo čekati. XDA Developers u nedavnom su izvješću objavili prvi pogled u novi operativni sustav, a izvor je 'rana verzija' Google dokumenta u kojem kompanija nabraja nadolazeće novitete. Prava poslastica iza objave su i pridružene slike koje pružaju bolji uvid u Googleove planove.

Engadget naglašava da se u najdesnijoj slici može vidjeti korisničko sučelje koja prikazuje četiri panela sa brzim postavkama (umjesto šest). Tu je i novi indikator privatnosti na gornjem lijevom kutu u kojem se, kao kod iPhonea, može vidjeti koristi li uređaj kameru i mikrofon. Ako pritisnete na indikator, pokazat će vam koje aplikacije koriste kameru i mikrofon, dok ćete u postavkama obje komponente moći u cijelosti isključiti.

Premda XDA Developers u trenutku pisanja članka i dalje ne zna radi li se o autentičnom dokumentu, njihov izvor je zu to apsolutno siguran. Prema sadržaju dokumenta, Google će indikator privatnosti učiniti mandatornim za sve smartfone koji će koristiti Android 12.