GLASINE SE GOMILAJU

iPhone 16 još nije ni izašao, a već imamo razlog zašto čekati iPhone 17

29.08.2024 u 10:47

Bionic
Reading

iPhone 16 tek treba biti najavljen, a glasine već predlažu da se pričeka generacija prije nadogradnje.

Apple obično ne oglašava količinu memorije koju ugrađuje u svoje nove iPhone uređaje, no najnovije glasine sugeriraju da bi se isplatilo preskočiti iPhone 16 i čekati generaciju za iPhone 17 - pogotovo ako ste zavidni većoj količini memorije na novim Pixelima. Ovogodišnji Googleovi telefoni dolaze s 12 GB odnosno 16 GB između početnog i Pro modela. Priča se da će Apple slijediti taj primjer s više RAM-a u izdanju iPhonea sljedeće godine, izvještava Gizmodo.

Špekulacija dolazi s Weiboa, kineske društvene mreže na kojoj vladaju curenja podataka. Post je od 'Stručnjaka za čipove mobilnih telefona' kojeg su prije citirali Appleovi blogovi.

Google je zbog AI-ja povećao ovogodišnju ponudu memorije u svojim vodećim modelima Pixela. Stoga je lako povjerovati da bi Apple slijedio taj primjer budući da je otprilike godinu dana iza ostatka industrije u pridruživanju AI histeriji.

Trenutačni iPhone 15 Pro/Pro Max dolazi sa 8 GB RAM-a za rad s velikim resursima, što je četiri GB manje od onoga što nudi osnovni model Pixela 9. Appleov hardver ipak radi drugačije, a budući da posjeduje sve što programira, prilagođen je za upravljanje memorijom malo drugačije od Android telefona.

Apple Intelligence je još uvijek u razvoju. Niti jedna značajka još nije aktivna jer očekujemo da će službeno debitirati s lansiranjem iPhonea 16. Štoviše, Apple Intelligence nije dostupan ni u javnoj iOS 18 beta verziji. Znamo da će Apple zauzeti hibridni pristup Apple Intelligence-u, gdje se dio obrade obavlja na uređaju, a ostatak pinga u oblaku. Također znamo da Apple jako hvali privatnost i sigurnost svojih poslužitelja Private Cloud Computea (PCC).

Uskoro ćemo saznati više, s obzirom da će Apple iPhone 16 predstaviti 9. rujna na svom događaju Glowtime.