KONKURENTNO TRŽIŠTE

IT tvrtka Rentlio strukovnim školama ustupila svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama

05.06.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Zadarska turističko-tehnološka tvrtka Rentlio ustupila je svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama Rentlio Pro svim strukovnim školama u Hrvatskoj te se očekuje da će to unaprijediti obrazovni sustav i edukaciju budućih hotelijera na sve konkurentnijem tržištu rada, izvijestili su iz te tvrtke

Rentlio je poznat i kao regionalna platforma za upravljanje smještajnim jedinicama, a svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama strukovnim školama ustupila je na temlju partnerskog ugovora s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Od stotinjak škola iz sektora 'Turizam i ugostiteljstvo', sustav je do sada implementiralo već njih 40, a zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup, poručuju iz te tvrtke, dodajući da osim implementacije nude i besplatnu edukaciju korištenja tog sustava svim školama i nastavnicima.

'Često se govori o nedostatku praktičnog rada u obrazovnom sustavu, ali to često ostaje samo na komentarima i bez konkretnih prijedloga kako to promijeniti. Partnerstvo Rentlija i ASOO-e trebalo bi poslužiti kao putokaz kreatorima obrazovnih politika koji upravljaju raspodjelom državnih resursa da oblikuju učinkovite strategije obrazovanja koje odgovaraju zahtjevima promjenjivog tržišta rada. Kroz ovaj projekt prepoznali smo mogućnost da se odmaknemo od 'statusa quo' i damo društveni doprinos kroz ono što najbolje radimo - digitalizaciju turističke industrije', komentirala je razvojna menadžerica u Rentliju Sanja Sudar.

Viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo u agenciji ASOO Monika Belle naglašava da se time pruža mogućnost razvoja kompetencija u području recepcijskog poslovanja. 'Time se podiže razine kvalitete nastave u strukovnim školama, priprema učenika za natjecanje u disciplini 'Poslovanje recepcije hotela' te stvaranje realnih situacija u kojima učenici mogu steći potrebne kompetencije za buduće tržište rada', smatra Belle.

Iz Rentlija navode i da se korištenjem njihovog sustava Rentlio Pro već u strukovnim školama omogućava edukacija i praktična nastava na najmodernijoj cloud tehnologiji koja zamjenjuje zastarjele hotelske sustave te u potpunosti transformira način upravljanja hotelskim operacijama. Tom suradnjom ta je domaća tvrtka postala i partner nacionalnog natjecanja srednjoškolaca pod nazivom WorldSkills Croatia, na kojem je sudjelovalo više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola, s ciljem vježbe i rada u sustavu za upravljanje hotelskim operacijama prije i tijekom tog regionalnog i državnog natjecanja.

Rentlio ima aktivne korisnike svojih usluga u više od 40 zemalja diljem svijeta, a širinom ponude i kvalitetom tehnoloških rješenja te brojem aktivnih korisnika postaju jedna od vodećih travel-tech kompanija jugoistočne Europe kroz čije se proizvode upravlja i s više od 14.000 smještajnih jedinica.