zabavni, ali i korisni

Kako video pretvoriti u GIF? Evo nekoliko praktičnih alata

27.07.2024 u 19:20

Bionic
Reading

Bez obzira na to trebate li pretvaranje videa u GIF za posao ili zabavu, dobro je pri ruci imati besplatne alate pomoću kojih to možete učiniti

GIF-ovi mogu biti ne samo zabavni, već i korisni na više načina. Za njihovo stvaranje na uređajima s operativnim sustavima Android i iOS možete upotrijebiti videozapise.

Evo pregleda nekoliko alata koji vam mogu poslužiti za to.

1) Adobe Express

Adobe Express je web alat za stvaranje sadržaja za grafiku, fotografije i videozapise. Bez obzira na to trebate li video za TikTok, meme, naslovnu fotografiju za profil na Facebooku, životopis ili logotip, na njemu ćete pronaći predloške, materijale i alate.

Također, ima alat za pretvaranje videa u GIF, dostupan besplatno putem većine web preglednika za mobilne uređaje. Pomoću njega možete prilagoditi duljinu, postaviti kvalitetu i odabrati orijentaciju prije preuzimanja i dijeljenja konačnog GIF-a.

2) Imgflip

Imgflip je online alat za stvaranje memeova, grafikona i GIF-ova, što možete napraviti bez otvaranja korisničkog računa i prijave. Također možete prenijeti videoisječak iz galerije svog telefona ili zalijepiti poveznicu na video koji želite pretvoriti u GIF.

Nakon što generirate GIF, možete ga preuzeti ili podijeliti na Facebooku, X-u, Pinterestu i Redditu. Poveznicu je moguće kopirati i podijeliti je ručno ili dobiti računalni kod koji možete ugraditi u svoju web stranicu ili blog.

3) Giphy (Android, iOS)

Giphy je tražilica za popularne GIF-ove, memeove, naljepnice i videoisječke. No također nudi mogućnost izrade vlastitih GIF-ova, a potom ih možete postaviti na njezinu platformu. Možete upotrijebiti kameru svog telefona za izradu kratkog GIF-a te ga uljepšati nizom filtara sličnih onima koje ima Snapchat.

Uz to, možete prenijeti videozapise iz galerije svog telefona da biste ih pretvorili u GIF-ove, zatim ih dodatno urediti dodavanjem teksta, efekata i naljepnica, pa čak i promijeniti način reprodukcije (normalno, obrnuto ili ping-pong).

4) Canva (Android, iOS)

Canva je alat za grafički dizajn za izradu objava na društvenim mrežama, prezentacija, plakata, letaka, materijala za brendiranje, životopisa i posjetnica...

Tu je i alat za pretvaranje videa u GIF, a najbolje ga je upotrijebiti kada trebate brzo kombinirati nekoliko kratkih isječaka u jedan GIF. Možete dodati tekst i efekte, a kad završite s uređivanjem, odaberite opciju GIF prilikom preuzimanja.

5) CapCut (Android, iOS)

CapCut je aplikacija za uređivanje videozapisa za početnike i profesionalce. Postavite dimenzije platna koje najbolje odgovaraju društvenom mediju za koji stvarate sadržaj i krenite.

Najbolje ju je koristiti kada želite biti kreativni služeći se programskim paketom alata za uređivanje videozapisa. Možete dodati efekte, filtre, prijelaze i animacije, pa i smisliti jedinstvene specijalne efekte koristeći slojeve i maskiranje, piše Make Use Of.