TEHNO SAVJETI

Kako izbrisati neželjene kontakte na Telegramu? Pokazat ćemo vam

12.07.2024 u 12:05

Bionic
Reading

Telegram ima nezgodnu sklonost prema automatskom sinkroniziranju neželjenih kontakta ako se prijavite na nečijem tuđem računu. Pokazat ćemo vam kako te kontakte izbristati i kako spriječiti da se automatski sinkroniziraju bez vašeg odobrenja

Jeste li naišli na neke Telegram kontakte koje ne prepoznajete? Dobivate li stalno obavijesti da se nepoznati kontakt pridružio Telegramu? Ako je tako, evo kako ih izbrisati i osigurati da se to više nikad ne dogodi.

Zašto postoji nepoznati kontakt na vašem Telegram računu?

Telegram je dostupan na svim većim platformama poput Androida, iOS-a, macOS-a i Windowsa. Kada se prijavite na Telegram na bilo kojoj od tih platformi, on automatski sinkronizira sve kontakte s platforme s vašim Telegram računom. Drugim riječima, ako se prijavite svojim računom na tuđem uređaju, dobit ćete njegove kontakte.

Problem s Telegramom je što dosta liberalno sinkronizira kontekte s drugih uređaja, što je razlog zašto biste možda željeli prestati koristiti Telegram i potražiti alternativu kao što je WhatsApp.

Kako izbrisati Telegram kontakte na Androidu

Za brisanje Telegram kontakta na Androidu dodirnite tri crtice u gornjem desnom kutu i odaberite kontakte. U skočnom prozoru dugo pritisnite kontakt dok se ne pojavi zelena kvačica. Možete selektirati više kontakata ako želite izbrisati više od jednog. Zatim dodirnite ikonu kante za smeće u gornjem desnom kutu skočnog prozora.

Na kraju u upitu kojeg dobijete dodirnite Izbriši kako biste uklonili kontakte sa svog Telegram računa.

Kako izbrisati Telegram kontakte na iOS-u?

Za brisanje kontakta na iOS-u otvorite aplikaciju Telegram i dodirnite stavku za kontakte u donjem lijevom kutu. Zatim dugo pritisnite kontakt koji želite izbrisati te u izborniku koji se pojavi dodirnite Izbriši kontakt.

Potvrdite svoju radnju ponovnim dodirom Izbriši kontakt u upitu za brisanje kontakta kako se više ne bi pojavljivao na vašem Telegramu. Također možete izbrisati više kontakata tako da ponovno otvorite zaslon Kontakti, dugo pritisnete kontakt, a zatim dodirnete Odaberi u izborniku umjesto Izbriši kontakt.

Sada dodirnite kontakte koje želite izbrisati da biste ih odabrali, a zatim na dnu ekrana dodirnite Izbriši kontakte. U upitu dodirnite Izbriši kontakte da biste ih uklonili sa svog Telegram računa.

Kako izbrisati Telegram kontakte na vašem računalu?

Kontakte možete brisati i u aplikaciji Telegram za računala. Nažalost, ne možete izbrisati više kontakata odjednom, pa to morate učiniti jedan po jedan. Nakon što otvorite aplikaciju Telegram, kliknite na tri crtice u gornjem lijevom kutu i u izborniku odaberite Kontakti.

U skočnom prozoru kliknite kontakt koji želite izbrisati da biste otvorili chat s njim. Zatim kliknite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite Prikaži profil u izborniku. Zatim kliknite Izbriši kontakt u izborniku pri dnu skočnog prozora s podacima o kontaktu.

Zatim ponovno kliknite Izbriši u upitu kako biste potvrdili da ih želite ukloniti sa svog Telegram računa.

Kako onemogućiti sinkronizaciju kontakata na Telegramu

Ako ne želite da Telegram nastavi automatski dodavati kontakte na vaš račun, to možete onemogućiti u postavkama aplikacije. Na Androidu dodirnite tri crtice u gornjem lijevom kutu i idite na Postavke > Privatnost i sigurnost. Pomaknite se prema dolje u odjeljku Kontakti i isključite sinkronizaciju kontakata.

Na iPhoneu idite na Postavke > Privatnost i sigurnost > Postavke podataka i isključite Sinkroniziraj kontakte u odjeljku Kontakti.

Sinkronizacija nepoznatih brojeva s vašim računom samo je jedan od rizika korištenja Telegrama na tuđem uređaju. Iako ovo ne predstavlja sigurnosnu prijetnju, svejedno je frustrirtajuće, zaključuje Makeuseof.