Annapurna Interactive

Kriza u gejming industriji se nastavlja: Svi zaposlenici poznatog izdavača dali otkaze

13.09.2024 u 09:09

Bionic
Reading

Osoblje je navodno pokušalo izdvojiti tvrtku u neovisni entitet, ali su pregovori propali

Annapurna Interactive, gejming studio poznat po objavljivanju indie hitova poput Stray, Outer Wilds, Gorogoa, Neon White, What Remains of Edith Finch i mnogih drugih, možda više nije ista tvrtka, kažu iz Vergea.

Bloomberg izvještava da je cijelo osoblje Annapurna Interactive, odjela za igre Annapurne Megan Ellison, dalo otkaz nakon što nije uspjelo uvjeriti Ellisona da im dopusti da svoj odjel za igre izdvoje u novu tvrtku. IGN potvrđuje izvješće.

'Svih 25 članova tima Annapurna Interactive kolektivno je dalo otkaze', rekli su bivši predsjednik Nathan Gary i osoblje za Bloomberg. 'Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje smo ikada morali donijeti i nismo je olako poduzeli.'

Glasnogovornik Annapurne rekao je za Bloomberg da će postojeće igre i projekti ostati pod tvrtkom. .

Prošli tjedan, The Hollywood Reporter je rekao da će Gary i sučelnici Annapurna Interactive, Deborah Mars i Nathan Vella, otići. THR je također izvijestio da Annapurna planira 'integrirati svoje interne igre na sreću s ostalim Annapurninim odjelima, koji uključuju film, TV i kazalište.' Hector Sanchez, koji je nedavno vodio posao igara Unreal Enginea u Epic Gamesu i suosnivač je Annapurna Interactive, najavio je prošlog mjeseca da će biti predsjednik interaktivnih i novih medija u Annapurni.

Annapurna Pictures, filmski ogranak tvrtke, osvojio je bezbroj nagrada za razne filmove, uključujući Her, American Hustle i Zero Dark Thirty, a tvrtka je samo širila svoje ambicije usporedno s uspješnim nizom izdanih videoigara.

Godine 2020. Annapurna je najavila da će također početi razvijati vlastite igre; pokrenut je interni odjel za animaciju 2022., koji je ubrzo najavio film temeljen na Strayu. Annapurna Pictures producirala je izvrstan animirani film Nimona za Netflix, a prošlog mjeseca se udružila s Remedy Entertainmentom kako bi započeli istraživanje filmskih i TV adaptacija Control i Alana Wakea.

Ove godine Annapurna Interactive objavila je Lorelei and the Laser Eyes i Open Roads, a nadolazeće igre uključuju Blade Runner 2033: Labyrinth kao i Ghost Bike i Wanderstop.