RIOT PRITISNUO 'RESET'

League of Legends potpuno će se promijeniti

08.09.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Riot Games, firma iza najprofitabilnije multiplayer igre na svijetu - League of Legendsa, planira promjene koje će potresti virtualni svijet Runeterre

Poznat vam je onaj osjećaj kada se nečim bavite godinama, ide vam dobro, ali u jednom trenutku pogodite zid i nema šanse da vidite napredak? Tvorci najpopularnije igre MOBA na svijetu, Riot Games doživjeli su istu stvar. League of Legends prošao je mnoge kreativne stadije, no čini se kako njegovim autorima ponestaje pare. U izostanku inspiracije i smjerova za poboljšanje, čitav svijet Runeterre doživjeti će jedno veliko resetiranje.

Premda Riot ne govori u kojem točno smjeru će se League of Legends kretati, očito je da želi maknuti apsolutnu moć iz ruku summonera, čarobnjaka s božanskim moćima.

Summoneri odnosno igrači imaju moć kontrole nad glavnim junacima svijeta pretvarajući ih u najobičnije marionete. Dosadašnji dizajn u Leagueu vrtio se oko likova koji su više ili manje svojevoljno završili na Poljima pravde. Drugim riječima, svaki lik morao je imati razlog zašto se predati u ruke čarobnjaka. Nadolazeća reforma promijenit će svijet Runeterre na taj način da dizajnerskom timu da daleko veću slobodu.

Ovo, u neku ruku, zahtijeva da se priča League of Legendsa u potpunosti izmijeni. Upravo zbog toga, Riot Games uposlio je gomilu dizajnera i autora da doprinesu kreiranju nove Runeterre - na oduševljenje svih fanova igre. Premda priča sama po sebi nema skoro nikakve veze s glavnom poantom ovog strahovito kompetitivnog multiplayer naslova, lijepo je vidjeti da Riot Games planira unaprijed. Tko zna, možda se LoL kakav znamo kroz godinu ili dvije pretvori u franšizu s više različitih i uzbudljivih League of Legends igara.