POSLJEDNJI POZDRAV

Legendarna Windows aplikacija odlazi u ropotarnicu povijesti

23.08.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Control Panel dio je Windowsa od izdanja 1.0. Bit će prisutan još neko vrijeme, ali neminovno će ga zamijeniti aplikacija Settings

Microsoft je potvrdio kako će upravljačka ploča operativnog sustava Windows konačno biti umirovljena. Zamijenit će ju aplikacija Settings.

Potvrda je stigla u dokumentu podrške koji se odnosi na alate za konfiguraciju sustava u sustavu Windows. Dokument pokriva bezbroj načina na koje korisnici mogu prilagoditi svoje iskustvo putem grafičkog korisničkog sučelja.

Aplikacija Settings prvi put se pojavila u izdanju Windows 8. Nedostajala joj je većina funkcionalnosti prethodnika. Situacija se poboljšala s Windows 10, da bi Microsoft nastavio dodavati značajke aplikaciji u Windows 11.

Iako je Control Panel i dalje dostupan zbog kompatibilnosti i kako bi se omogućio pristup nekim postavkama koje još nisu migrirane, u Microsoftu preporučuju korištenje Settingsa kad god je to moguće.

Control Panel dio je Windowsa od izdanja 1.0. Pomoću njega moguće je promijeniti postavke za operativni sustav ili druge aplikacije trećih strana, kako ne biste morali prčkati po Registryju ili konfiguracijskim podacima, piše Register.