SPREMNI ZA MWC 2016

LG najavio X cam i X screen, dva mobitela primamljive srednje klase

16.02.2016 u 07:15

Bionic
Reading

LG Electronics će na sajmu MWC 2016 predstaviti novu seriju pametnih telefona s po jednom iznimnom značajkom po cijeni karakterističnoj za smartfone srednje klase, kao i nove premium slušalice

U Barceloni će od 22. do 25. veljače LG predstaviti prva dva modela serije X – X cam i X screen. Ovi su uređaji dizajnirani za potrošače koji ne žele mnoštvo značajki karakterističnih za današnje perjanice, ali su im bitni napredna kamera ili odličan zaslon.

X cam dolazi s dvostrukom stražnjom kamerom. Uz LG-jev 3D Bending Glass, X cam ima zaobljeni izgled sprijeda i profil tanak 5,2 milimetra. Teži 118 grama.

X screen je opremljen kućištem sa staklenim vlaknima i always-on drugim zaslonom koji je dosad bio dostupan samo na LG-evom premium uređaju V10. Drugi zaslon je smješten iznad glavnog 4,93-inčnog (12,5 centimetara) HD In-Cell Touch zaslona.

Putem drugog 1,76-inčnog (4,4 cm) zaslona možete pristupiti često korištenim aplikacijama, odgovoriti na pozivi bez prekida trenutne aktivnosti ili pokrenuti glazbu, kao i provjeriti vrijeme, datum, status baterije i druge obavijesti bez uključivanja telefona.

LG-eva serija X će biti dostupna na ključnim tržištima u Aziji, Europi i Južnoj Americi od sljedećeg mjeseca.


LG X cam - ključne specifikacije (mogu varirati od tržišta do tržišta):

Zaslon: 5,2-inčni FHD In-cell Touch

Čipset:
1,14 GHz osmojezgreni

Kamera: glavna 13 MP i 5 MP / prednja 8 MP

Memorija: dva GB RAM / 16 GB ROM

Baterija: 2.520 mAh

Operativni sustav: Android 6.0 Marshmallow

Dimenzije: 147,5 x 73,6 x 5,2 mm~6,9 mm

Mreža: LTE

Boje: srebrna / bijela / zlatna / boja ružičastog zlata


X screen - ključne specifikacije (mogu varirati od tržišta do tržišta):

Zaslon:glavni: 4,93-inčni HD In-cell Touch

             drugi: 1,76-inčni LCD (520 x 80)

Čipset: 1,2 GHz četverojezgreni

Kamera: glavna 13 MP / prednja 8 MP

Memorija: dva GB RAM / 16 GB ROM

Baterija: 2.300 mAh

Operativni sustav: Android 6.0 Marshmallow

Dimenzije: 142,6 x 71,8 x 7,1 mm

Mreža: LTE

Boje: crna / bijela / boja ružičastog zlata


LG će u Barceloni predstaviti i slušalice Tone Platinum. LG je za ovaj model koristio dizajn Balanced Armature kao modul zvuka kako bi se smanjila izobličenja, inače rezerviran za luksuzne slušalice s kablovima te aluminijsko kućište.

Nudi aptX HD audio kodek, s kvalitetom zvuka karakterističnu za CD-e, ali preko Bluetootha.Koristi mikrofone za eliminiranje buke za jasnije pozive.

LG je dodao Voice Command za glasovno upravljanje dolaznim pozivima, dok je aplikacija Tone&Talk unaprijeđena kako bi podržavala Voice Memo i Find Me putem bilo kojeg Android pametnog telefona (od verzije 4.1).

Slušalice Tone Platinum trebale bi biti dostupne u ožujku u SAD-u, a potom slijede ključna tržišta u Aziji, Europi i Latinskoj Americi.