'ZNAČAJNA NADOGRADNJA'

LG sprema nasljednika zakrivljenog mobitela LG G FLEX

03.12.2014 u 07:21

Bionic
Reading

Iako ove godine LG nije otkrio nasljednika svog neobičnog mobilnog uređaja LG G Flex (predstavljenog u listopadu 2013.), kompanija ga ipak priprema. Prema informacijama koje je dobila stranica Android Authority, G Flex 2 se sprema za otkrivanje na CES 2015 sajmu u Las Vegasu, a riječ je o 'vrlo značajnoj nadogradnji' u odnosu na prethodnika

Znači li to da će novi model biti još otporniji i savitljiviji tek treba vidjeti. Kompanija iz Južne Koreje vjeruje kako će do 2018. godine na tržištu čak 40 posto mobitela biti zakrivljenog ekrana, a G Flex se pokazao vrlo zanimljivim pokusom. Osim zakrivljenog ekrana, G Flex krasi i to da može izdržati pritisak od 40kg stotinu puta bez deformacija, što bi se moglo pokazati dosta zgodnim kod uređaja sve većih dijagonala, gdje su korišteni materijali onemogućili 'povratak u staro' bez oštećenja.

Posebna karakteristika ovog uređaja je i to što mu se stražnji pokrov 'regenerira' od manjih ogrebotina i oštećenja (ili one postanu malo manje vidljive). Sve ove značajke bi se u svom 'još boljem' ruhu trebale pojaviti i kod nasljednika.

Ipak, za sada tehničkih karakteristika nema, piše Android Authority. LG bi navodno trebao iskoristiti rezultate svog značajnog ulaganja u istraživanje savitljivih baterija i materijala, no valja imati na umu da su istinski savitljivi uređaji vjerojatno još neko vrijeme udaljeni od potrošačkih džepova.