UZ POMOĆ HOLOLENSA

Liječnici bi anatomiju mogli učiti na 'hologramima'

13.07.2015 u 07:35

Bionic
Reading

Sveučilište Case Western Reserve pokrenulo je projekt s Microsoftom, koji će opremiti predavaonice HoloLensom, naprednim sustavom za proširenu stvarnost

Kao što smo već pisali, osnovu HoloLensa čini posebno izvedena optika. Svaka od leća ima tri staklena sloja, u plavoj, crvenoj i zelenoj - a sve je puno mikronski tankih brazdi koje prelamaju svjetlost.

Vidno polje obuhvaća po 120 stupnjeva, značajno više od onoga što pruža Kinect u novoj izvedbi. Poseban sustav projicira svjetlo na naočale i odbija se 'milijunima puta između slojeva', što upareno s gomilom senzora i ostatkom sustava stvara dojmljivo iskustvo.

HoloLens bi studentima medicine trebao omogućiti vizualizaciju i interaktivniji odnos ljudskom anatomijom. A moguće je i kako će korištenje 'holograma' smanjiti potrebu za korištenjem leševa za učenje anatomije u medicinskim školama.

HoloLens koristi kamere i senzore za projiciranje interaktivnih holograma u stvarni svijet. Ti hologrami mogu studentima trodimenzionalno prikazati unutarnju strukturu tijela ili biti upotrijebljeni za provjeru znanja anatomije i zdravstvenih tegoba s kojima će se susretati kao liječnici.

Future Doctors Could Be Taught With Holograms