SOFTVERSKA PODRŠKA

Microsoft se odlučio uplesti u poslove s marihuanom

17.06.2016 u 17:58

Bionic
Reading

Microsoft je ovih dana ostvario partnerstvo s kalifornijskim startupom KIND Financial, s kojim će se brinuti da legalno tržište marihuane i ostane - legalno, od sjemena pa sve do konačne prodaje. Posrijedi je prvo ovakvo partnerstvo za Microsoft

KIND Government Solutions će koristiti Microsoftovu Azure Government cloud platformu kako bi omogućio praćenje legalne trgovine marihuanom. KIND pak promovira softver kao koristan alat za regulatore, kojima će se 'zatvoriti petlja između poduzeća koja se bave marihuanom, regulatornih agencija i financijskih institucija'.

Ovim potezom se Microsoft prilično izdvojio u moru američkih gigantskih kompanija, koje su do sada odbijale imate bilo kakvog posla s legalnim poslovnim poduhvatima vezanim uz marihuanu. Kako stvari postaju valjane unutar pravnih okvira, čini se kako su se barijere za investitore počele opuštati. I dok ni izbliza nije riječ o golemom potezu poput kupovine LinkedIna, analitičari vjeruju kako je posrijedi potencijalno vrlo unosno tržište za kompanijine cloud proizvode.

'Teško da itko može predvidjeti budućnost legalizacije kanabisa, no, jasno je kako će legalizirani kanabis uvijek biti pod povećalom regulatora, na sličan način kako su regulirani alkohol i duhan; KIND je sretan što regulatorima i vladinim agencijama može pružiti alate i tehnologiju potrebne za praćenje i pridržavanje pravilnika', izjavio je čelnik KIND-a, David Dinenberg.