MOBILNI GEJMING

Mobilna revolucija u Destiny univerzumu: NetEase najavio Destiny: Rising

15.10.2024 u 10:13

Bionic
Reading

Kompanija je također najavila da će alfa testiranja Destiny: Risinga početi 1. studenog

Glasine su se pokazale istinitima – franšiza Destiny uskoro stiže na mobilne uređaje. Destiny: Rising je nova besplatna mobilna sci-fi RPG pucačina koja uključuje brojne igrive heroje, zajednički svijet te PvE i PvP načine igranja, sve smješteno u Bungiejev svemir Destinyja.

NetEase Games, tvrtka sa sjedištem u Kini, razvila je Destiny: Rising nakon što je 2018. godine najavila partnerstvo s Bungiejem i uložila 100 milijuna dolara u studio. Destiny: Rising bit će smješten u alternativnu vremensku liniju Destinyja, istražujući razdoblje nakon Mračnog doba univerzuma i priču prije nego što je Toranj postojao te prije pojave Čuvara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: NetEase

NetEase je licencirao Destiny brend od Bungieja i dobio kreativnu slobodu za razvoj vlastite priče i vizije za Destiny: Rising. 'Želimo prikazati specifično razdoblje u kojem su uzde u rukama igrača, kako bi mogli iskusiti, istraživati i definirati svijet,' kaže Stone Shi, glavni narativni dizajner u NetEaseu.

Za razliku od Destinyja ili Destinyja 2, igrači će moći birati između različitih heroja iz Destiny univerzuma umjesto kreiranja vlastitih Čuvara temeljenih na klasama Huntera, Warloccka ili Titana. Među herojima su i poznati likovi poput Ikore Rey iz Destinyja i Destinyja 2, kao i mnogi novi likovi, piše Verge.

Svaki lik imat će jedinstvene sposobnosti i priče, a moći će sudjelovati u pojedinačnim, kooperativnim i kompetitivnim multiplayer načinima igre. Također će biti prisutni uobičajeni likovi i frakcije iz Destiny univerzuma poput Ghostsa, Lightbearera, Iron Lordsa i Warlordsa, koji su postojali prije Posljednjeg grada. U traileru za igru vidimo različite likove i njihove nove sposobnosti, uključujući novu void scythe koji izgleda poput nečega što bi koristio Warlock u glavnim Destiny igrama. Također se pojavljuju poznati neprijatelji poput Plaguea, Fallena i Vexa.

'Tijekom više od desetljeća izgradili smo ovaj univerzum kako bi sadržavao mnoge jedinstvene i predivne priče, i uzbuđeni smo što će mobilni igrači moći doživjeti ovaj novi pogled na Destiny univerzum iz kreativnog tima NetEasea,' kaže Terry Redfield, kreativni voditelj u Bungieju, u priopćenju.

Igrači će moći igrati Destiny: Rising u prvom ili trećem licu, s ekranom osjetljivim na dodir ili kontrolerima. Postojat će uobičajene kampanje, šesteročlane kooperativne misije, te PvE i PvP modovi koji će biti igrivi više puta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: NetEase

Također, bit će dostupno moćno egzotično oružje, zajedno s novom kategorijom rijetkih oružja, Mythic, koja uključuje i novi tip oružja. Sva ta oružja pomažu u borbi protiv neprijatelja tame u Destiny univerzumu na novim lokacijama kao što su Jiangshi i Red Sea Rift. Dio ove nove Destiny naracije uključuje potragu za sjemenjem nade koje, kako se kaže, može 'oblikovati budućnost ljudske civilizacije' nakon njenog kolapsa u Mračnom dobu Destinyja.

Jedno od velikih pitanja oko Destiny: Rising je kakav će sustav monetizacije koristiti. NetEase zasad nije dao odgovor na to pitanje, ali navodi u FAQ-u da će 'dobar dio glavne kampanje biti dostupan' u alpha testu sljedećeg mjeseca, uz 'barem jednu mapu za sve načine igre' kako bi igrači mogli isprobati što igra nudi.

Destiny: Rising će prvo biti dostupan u ograničenom alpha testu 1. studenog u SAD-u i Kanadi.