TEHNO SAVJETI

Nadogradili ste Windows i više ne vidite kursor miša? Evo kako ga vratiti

10.10.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Korisnici su se već požalili kako nadogradnja Windows 11 24H2 uzrokuje plave ekrane smrti i još štošta, uključujući i nestajanje pokazivača računalnog miša

Ovomjesečna velika softverska nadogradnja Windows 11 2024 dolazi s raznim novim značajkama i poboljšanjima, ali i ponekim problemima.

Recimo, korisnici su se već požalili kako Windows 11 24H2 uzrokuje plave ekrane smrti i još štošta. Jedan od tih problema pomalo je neuobičajen - naime, primjećeno je kako nakon nadogradnje nestaje kursor računalnog miša u polju za unos teksta.

Dosad je to uočeno u Googleovom Chromeu, Microsoftovom Edgeu, Slacku, Spotifyju i nekoliko drugih aplikacija koje se oslanjaju na Chromium.

Kursor miša i dalje će biti vidljiv kada ga, recimo, pomičete preko zaslona, ali problem se javlja kad ga pokušate koristiti s poljima za unos teksta.

Neki su korisnici pokušali riješiti problem ponovnim instaliranjem upravljačkih programa za dodirnu podlogu, prelaskom na USB miša i ponovnim instaliranjem upravljačkih programa za miša, ali nisu u tome uspjeli.

Što učiniti ako vam se to dogodi?

Ako vas ovaj problem muči i želite privremeno rješenje, možete namjestiti postavku koja se odnosi na miša na upravljačkoj ploči sustava Windows.

Otvorite izbornik Start i potražite upravljačku ploču (Control Panel).

Na upravljačkoj ploči kliknite Hardware and Sound, pa zatim pogledajte pod Devices and Printers i kliknite na Mouse. Time ćete pokrenuti dijaloški prozor Mouse Properties.

Otvorite karticu Pointers i zatim pogledajte odjeljak Customize. Pomaknite se prema dolje do Text Select, kliknite i zatim kliknite Browse...

U prozoru za odabir datoteke pomaknite se prema dolje i odaberite datoteku beam_r.cur (ili samo beam_r ako nemate vidljive ekstenzije datoteka), zatim kliknite Open.

Na kraju kliknite OK.

Vaš bi pokazivač miša sada ponovno trebao biti vidljiv u poljima za unos teksta, piše PC World.