PAD MORALA

Najnoviji Molyneuxov projekt u gadnim je problemima

12.02.2015 u 07:19

Bionic
Reading

Slavni je kreator nakon nekoliko nešto manje slavnih franšiza za svoj posljednji projekt novac tražio na Kickstarteru. No čini se da bi svi ulagači na kraju mogli požaliti

Peter Molyneux već je godinama poznat kao čovjek koji jednostavno previše obećava. Radi se o autoru franšiza poput Black & White i Fablea i dizajneru kojega se smatra kreatorom žanra 'god game'.

Njegov se najnoviji projekt zove 'Godus', a za nj je osnovao i novi studio – 22Cans. Iako su igrači jako dobro upućeni u nesrazmjer onoga što taj čovjek priča, a što na kraju zapravo ostvari, dali su mu više od 500 tisuća funti

Zasad se čini da je to bila – greška. Naime, studio je u posljednjih nekoliko mjeseci napustilo nekoliko vrlo važnih ljudi, a i sam Molyneux priznaje da ima problema s nalaženjem novih. Sredstava za razvoj igre sve je manje, a moral je, prenosi Kickstarter, na vrlo niskim granama.

Dokle je cijela stvar došla potvrđuju i izjave glavnog dizajnera Konrada Naszynskog koji se uopće ne trudi uljepšati i kamuflirati probleme.

'Da budem potpuno iskren i realan, jednostavno ne vidim na koji bismo način mogli ispoštovati sve ono što smo obećali na Kickstarteru', objasnio je nedavno Naszynski.

Kako bi pokušali smiriti igrače/ulagače, Molyneux i ekipa snimili su ovaj video.

Godus je u problemima

No ako pogledate cijelu snimku, sigurno će vas iznenaditi različitost stavova iz očigledno rezerviranog Naszynskog i uvijek optimističnog Molyneuxa. Ipak, oboje se slažu da projekt ne napreduje onako kako bi trebao i da su u procesu napravili neke gadne greške.
I to je zapravo sukus rizičnosti Kickstartera. Iako dobar dio projekata na kraju čak i premaši očekivanja igrača, uvijek postoje i ovakvi projekti koji će na kraju nužno razočarati sve one koji su u igru uložili. No nastavit ćemo pratiti razvoj situacije. Tko zna, možda se Molyneux na kraju ipak izvuče iz gabule. Iako, iskreno, u to sumnjamo.