KAKAV POTHVAT!

Novi Guinessov rekord: Spojio čak 444 konzole na jedan TV

16.08.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Ibrahim Al-Nasser, strastveni ljubitelj videoigara i kolekcionar iz Saudijske Arabije, postavio je Guinnessov svjetski rekord spajanjem čak 444 igraće konzole na jedan televizor. Spojio je sve živuće kućne konzole; od prvog Magnavox Odysseyja do PlayStation 5 Slima. Njegovo rješenje bilo je povezati sve konzole kroz mrežu prekidača, a kako bi pratio cijeli sustav, sve je zabilježio u Excel tablicu na svom računalu, koja mu pomaže identificirati koji prekidač treba aktivirati kako bi prikazao određenu konzol.

Al-Nasser, kojeg već nazivaju majstorom organizacije, obožavatelj je konzola, a u svojoj ih kolekciji ima nekoliko stotina; najstariji Magnavox Odyssey, lansiran 1972. godine, Xbox 360, Ninentedo Switch, njemu omiljeni Sega Genesis pa sve do PlayStationa 5 Slim s kraja prošle godine. Sada sve to može igrati na samo jednom televizoru.

Izveo je taj pothvat za Guinessovu knjigu rekorda koristeći 30 RCA i najmanje 12 HDMI preklopnika. Kako bi osigurao da svi ti uređaji rade besprijekorno, osmislio je složenu mrežu priključaka i adaptera.

'Primijetio sam da imam veliki broj igraćih konzola koje nisam mogao koristiti', rekao je Al-Nasser. 'Portovi na TV-u su ograničeni, pa sam ili morao isključiti postojeće konzole ili dodati više prekidača i pretvarača.'

Iako je ovo bez sumnje velik pothvat, Al-Nasser kaže da je zapravo više zamišljen kao svojevrsni gaming muzej. Na jedan veliki TV spojio je gotovo svaku igraću konzolu ikada proizvedenu, stvarajući prostor u kojem je moguće doživjeti svaki period u povijesti videoigara, od njihovih početaka do danas.