NOVI TRAILERI

Novi Mirror's Edge je fluidan i elegantan

06.03.2016 u 08:13

Bionic
Reading

Sudeći prema najnovijim videomaterijalima iz DICE-a, Mirror's Edge: Catalyst ostaje dosljedan tradiciji, kombinirajući munjevitu akciju s nevjerojatno fluidnom koreografijom

Od konačnog izlaska igre dijeli nas svega par mjeseci, što je vidljivo i iz velikog broja promotivnih isječaka i slika koje su ovih dana stigle iz Electronic Artsa. DICE je za novi Mirror's Edge i te kako zapeo, što možemo vidjeti i iz demonstracija igrinih sustava kretanja i borbe.

Iako bi se o svakom od njih moglo štošta napisati, jedini pojam koji ih doista objedinjuje je 'fluidnost'. Faith je u Catalystu još agilnija nego u 'jedinici', što je više nego vidljivo u prvoj demonstraciji gdje doslovno izbjegava metke trčeći uz zidove.

Borba u Mirror's Edge Catalystu


Premda ovo možda ne bi bilo funkcionalno u stvarnom životu, pretpostavljamo da u budućnosti ljudska vrsta neće biti opterećena tričarijama poput 'gravitacije' i 'stražara s automatskim puškama koji mogu pogoditi metu manju od dvokatnog autobusa'.

U drugom videu, pak, Faith pokazuje koliko je Catalyst zapravo uznapredovao u odnosu na prvi Mirror's Edge. Kao prvo, okoliš je puno ljepši i živopisniji. Kao drugo - kretnje su puno fluidnije. Kao treće - ovog puta možete koristiti i vozila. Opako.

Kretanje u Mirror's Edge Catalystu

Ako vam ova dva isječka negdje u podsvijesti vrište 'igraj nas', vjerojatno će vas obradovati i činjenica da igra uskoro ulazi u zatvorenu betu. Iako još nismo sigurni kada će testiranje početi, ono bi se trebalo desiti između sljedećeg tjedna i 24. svibnja kada bi Mirror's Edge Catalyst trebao izaći.

Što čekate? Iskočite iz te fotelje, zaletite se uza zid, uhvatite se za šipku i prijavite se ovdje