DOSTA QWERTYJA!

Ove virtualne tipkovnice žele promijeniti vaše navike

06.04.2015 u 08:30

Bionic
Reading

QWERTY jednostavno nije osmišljen za to da bude korišten na minijaturnim ekranima. Upravo to je nit vodilja za brojne developere i dizajnere koji razmišljaju van uobičajenih okvira te nastoje prezentirati svoja rješenja za virtualne tipkovnice

Dok je svaka izmjena navika teška, posebno kod elektronike, neka od rješenja u nastavku koje donosi stranica Gizmodo možda i nisu toliko loša koliko se čini na prvi pogled. Za njihovo optimalno korištenje ipak će trebati sati i sati navikavanja, no konačni rezultati možda će biti vrijedni truda.

MessagEase tvrdi da najbolji korisnici njihovog rješenja mogu otipkati do 80 riječi u minuti, što nikako nije mala stvar. Ova virtualna tipkovnica ima samo devet osnovnih tipki, a kako radi možda ponajbolje opisuje video:

Ako tko smatra da je ovo spomenuto rješenje preambiciozno, valja vidjeti što sprema CrossTap. Posrijedi je rješenje koje se uvelike oslanja na geste - za svaku riječ je dovoljna jedna gesta, a koliko je to moguće u praksi otkriva Kickstarter video:

HERO Keyboard je još jedan Kickstarter projekt koji traži financiranje, a pruža neobičnu virtualnu tipkovnicu, ovaj put optimiziranu za korištenje s dva palca:

Može li nešto manje dimenzijama biti iskoristivo? Virtualna tipkovnica Minuum pokušava upravo to. 'Uz ovu tipkovnicu ne morate biti precizni', navode developeri ove aplikacije, dodavši kako je danas dovoljno osloniti se na pametni telefon. Kako izgleda 'delightfully fast sloppy typing' iskustvo? Ovako: