KADA STISNE...

Ovih pet bizarnih gadgeta spasit će svaku vezu na daljinu

07.06.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Ljubav na daljinu zna biti teška i bolna stvar, no u ovoj novoj eri tehnologije mnogi tu veliku udaljenost nastoje smanjiti...bar na trenutak i po svaku cijenu

1. Kissenger

Prva i definitivno najzanimljivija naprava zove se Kissenger i radi upravo ono što ime nalaže - prenosi vaše poljupce primatelju na drugoj strani interneta. Ova bizarna kombinacija web kamere i biljke mesožderke funkcionira tako da ju doslovno ljubite i da vaš poljubac pošalje primatelju. Onaj najzanimljiviji dio priče vezan je uz filozofiju koju autori nastoje prodati, a to je da primatelj ne mora nužno biti ljudsko biće. Vi pomoću Kissengera možete ljubiti i svojeg virtualnog ljubavnika i probiti spone fizičkog i izmišljenog.

Što je to Kissenger Izvor: Društvene mreže / Autor: Kissenger

Kissenger košta 75 dolara, no trenutno je na popustu, što znači da ga možete pojedinačno kupiti za 30 dolara ili dva komada za 50 dolara.

2. Pillow Talk

Pillow Talk Izvor: Društvene mreže / Autor: Joanna Montgomery

Ok, razumijemo - ljubljenje plastičnih USB uređaja nije vaš đir. Što kažete onda za jastuk koji vašem partneru šalje otkucaje vašeg srca? Malo intimnije? To su mislili i tvorci Pillow Talka koji intimnu komunikaciju udaljenih ljubavnika ostvarili putem vrlo jednostavnog sučelja koje komunicira pomoću narukvice koju oba korisnika nose na ruci. Narukvice prate vaš puls i partneru putem zvučnika prenose diskretne otkucaje vašeg srca. Drugim riječima, imate osjećaj kao da spavate na njezinim odnosno njegovim prsima. Slatko.

Uređaj dolazi s uparenom aplikacijom za iOS i Android a moguće ga je kupiti po cijeni od 179 dolara. U paketu dolaze dva jastuka i dvije narukvice.

3. Hug Shirt

Ovaj bizarni odjevni predmet smišljen je još davne 2002. kada su autori mislili da slanje zagrljaja na veliku udaljenost ima smisla. Hug Shirt se spaja na vaš smartfon putem Bluetootha, snima pravi legitimni zagrljaj (snaga, trajanje, toplina i puls) i šalje podatke vašoj voljenoj osobi, nakon čega se oni prenose u njihovu majicu. Autori su 2006. zaradili nagradu i laskavu titulu Timeovih najboljih izuma 2006. godine, no majica nekako nije otišla u serijsku proizvodnju.

Čini se da slanje zagrljaja 'kao poruka' nije baš tako jednostavan pothvat.

4. Touch Room

Mda...divno Izvor: Društvene mreže / Autor: Goodby Silverstein

Video koji ste upravo pogledali nije horor film neg legitimna reklama za app pod imenom Touch Room. Njegova glavna namjena je donjeti dodir naših udaljenih voljenih pomoću čarolije smartfona. Nakon što downloadate app možete stvoriti 'touch room' za vas i vašeg partnera. Dijelovi ekrana koje dodirujete zajedno u istom trenu vibriraju što znači da se dodirujete virtualno. Drugim riječima, virtualno se držite za ruke. Slatko

Touch Room je besplatan na iTunesima.

5. Avocado

Ako vam Facebook, Snapchat i druge aplikacije za poruke idu na živce zbog kroničnog viška ljudi koji ih posjećuju i želite baš cijelu mrežu samo za vas i vašeg partnera, bacite oko na Avocado: društvenu mrežu samo za vas dvoje.

Pored slanja privatnih poruka moguće je uživati u opcijama slanja fotografija i videa, kao i vođenja kalendara za one važnije datume. Avocado je kompatibilan s Google Calendarom, što znači da možete raditi planove čak i kad niste fizički zajedno. Dodatni bonus tu igra i mogućnost izmjene podataka o lokaciji s partnerom i što je najbitnije - obavijestiti ih kada im je baterija pri kraju.

Avocado možete skinuti skroz besplatno na Androidu i iPhoneu, a možete ga pronaći i na webu.