BESTEŽINSKE GRICKALICE

Ovo je prva reklama za čips snimljena u svemiru

22.10.2024 u 14:49

Bionic
Reading

Javnost sada može vidjeti trenutak kada su svemirski letovi i grickalice napokon spojeni u jedno

Zvuk hrskanja nije čest u Zemljinoj orbiti, ali u novom videu povijesnog trenutka grickanja u svemiru, jasno se može čuti.

Doritos je 21. listopada predstavio svoju prvu reklamu snimljenu u svemiru, gdje astronauti uživaju u hrskanju začinjenog čipsa u bestežinskom stanju. U videu posada Polaris Dawna, uključujući Jareda Isaacmana, Scotta 'Kidda' Poteeta, Sarah Gillis i Annu Menon, uživa u prvom Doritos čipsu ikada poslanom izvan Zemlje. Ovaj povijesni trenutak zabilježen je u SpaceX Dragon kapsuli prošlog mjeseca.

Naravno, limitirana verzija Doritos čipsa 'Zero Gravity Cool Ranch' poslana je na misiju kako bi podržala istraživanja pedijatrijskog raka u bolnici St. Jude's. Jared Isaacman je u pozadini reklame zahvalio Doritosu na podršci, rekavši: 'Hvala Doritos! Hvala što podržavate St. Jude's. Cijenimo ove grickalice.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: collectSPACE

Prije nego što su krenuli u prvu svemirsku šetnju koju je izvela ne-vladina posada, astronauti su snimili ovaj oglas, a Anna Menon je istaknula kako su uživali u Doritos čipsu kao jednom od posljednjih obroka prije svemirske šetnje. 'Upravo smo završili s pripremama za svemirsku šetnju i tada smo uživali u Doritosu,' rekla je Menon.

Do sada, Doritos čips i slične grickalice nisu letjeli u svemir zbog opasnosti koju predstavljaju mrvice koje bi mogle plutati i predstavljati rizik za posadu. No, zahvaljujući kreativnim rješenjima Frito-Laya, Doritos su uspješno stigli u orbitu u posebnom pakiranju koje ih je štitilo od dinamičnih uvjeta lansiranja, piše Space.