DOMAĆI URADAK

Ovom aplikacijom Rijeku ćete doživjeti kao nikada do sada

22.07.2014 u 07:52

Bionic
Reading

Još je jedan hrvatski grad dobio aplikaciju namijenjenu turistima koja koristi proširenu stvarnost na mobitelima i drugim prijenosnim uređajima

Rijeka Connect je turistička aplikacija za pametne telefone bazirane pogonjene Androidom i iOS-om, koja prikazuje kulturne znamenitosti grada Rijeke pomoću proširene stvarnosti (augmented reality).

Uvršteno je više od 50 lokacija, podijeljenih na četiri kategorije (znamenitosti, muzeji, religija i arhitektura).

Postoje dvije vrste prikaza lokacija. Klasični, s oznakama na mapi, nadopunjen je filtriranjem po kategorijama kako bi ga se rasteretilo, a vi vidjeli ono što vas zanima. Drugi koristi proširenu stvarnost kako bi vam trodimenzionalno prikazao smjer i udaljenost do iduće lokacije.


Koji prikaz koristite ovisi o položaju u kojem držite mobitel - u vodoravnom ćete dobiti klasičnu mapu, u okomitom proširenu. Potonja zasad ima samo dvije lokacije: gradski toranj i Tarsatički principij. Da bi ju mogli koristiti, morate biti na lokacijama. Toranj je moguće promatrati kroz tri faze razvoja, dok Principij možete vidjeti u rekonstruiranom izdanju iz rimskog doba.

Uz hrvatski, aplikacija je dostupna na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Osim prikaza znamenitosti, ponudit će vam i kalendar događanja u gradu na Rječini. Obavijesti će vam stizati na jeziku koji ste odabrali, a aplikaciju je moguće koristiti i bez pristupa internetu.

Rijeka Connect - nova turistička AR aplikacija

Izvor:Moja Rijeka