TPORTAL U DUBAIJU

Pametni satovi, laptopi, tablet računala... Huawei predstavio pregršt novih uređaja

08.05.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Tijekom predstavljanja snažan je naglasak bio na dizajnu i povezivanju tehnologije s modom, što je, čini se, u trendu

Kineski div potrošačke elektronike Huawei predstavio je u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) nekoliko pametnih satova, bežične slušalice te računalo MateBook X Pro i tablet računalo MatePad 11S.

Tijekom predstavljanja snažan je naglasak bio na dizajnu i povezivanju tehnologije s modom, što je, čini se, u trendu jer je sličnom pričom nedavno premijeru svojih uređaja popratila Motorola u Beogradu.

Također smo imali prilike čuti tezu da uređaji poput pametnih satova i računala ne moraju biti ružni. Ako vam to zvuči poznato, nije čudno - prije više desetljeća Steve Jobs nastojao je predstaviti Appleova računala drukčijim od tada dominantnih IBM-ovih. Pa vi recite da se povijest ne vrti u krug...

No dobro. Pogledajmo što nam je to Huawei predstavio.

  • +8
Huawei predstavio pregršt proizvoda u Dubaiju Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Pametni sat Watch Fit 3 dolazi s četvrtastim dizajnom, kakav su imali i njegovi prethodnici. Novost su materijali upotrijebljeni u proizvodnji, načini na koje ga se koristi i veći izbor boja remena.

AMOLED zaslon, dijagonale 1,82 inča (4,6 centimetara), smješten je u kućište od aluminijske slitine s teksturom. Sat je debljine 9,9 milimetara i teži 26 grama. Ističe se crvena kruna za navigaciju i u ovoj seriji Huaweijevih pametnih satova.

Trebao bi moći izdržati do deset dana bez punjenja baterije.

Prateća aplikacija Stay Fit nadograđena je, pa tako baza podataka o hrani pokriva više od 50 država i regija, a dodana je i nova značajka za nutricionističke analize.

Značajka Smart Sports preporučuje različite oblike vježbanja temeljem vaših navika, vremenskih uvjeta i statusa prstena aktivnosti.

Poboljšana je i značajka TruSleep, koja prati kako spavate, i dodana značajka Sleep Breathing Awareness za praćenje disanja tijekom spavanja. Praćenje otkucaja srca trebalo bi biti 30 posto stabilnije, a provjera zasićenosti krvi kisikom brža.

Dizajn sata Watch 4 Pro Space nadahnut je mlaznicom raketa i svemirskih letjelica Laval. Ima kućište od titanija, obrub od nanokristalne keramike i jedinstveno interaktivno lice.

Između ostalog, može testirati više temeljnih zdravstvenih pokazatelja za 60 sekundi. Baterija bi u posebnom načinu rada mogla potrajati bez punjenja i do 21 dan, a u drugom bi ponudila četiri i pol dana.

Pametni sat GT 4 - za koji u Huaweiju tvrde da su ga u šest mjeseci prodali u više od pet milijuna primjeraka - odsad je dostupan i u zelenoj boji.

Prijenosno računalo MateBook X Pro zasad je jedino s težinom ispod kilograma te ga pogoni Intelov procesor Core Ultra 9. Teži 980 grama i debljine je 13,5 milimetara.

Zaslon je fleksibilni OLED dijagonale 13,2 inča (33,5 cm) i razlučivosti 3120 puta 2080 piksela, s frekvencijom osvježavanja do 120 Hz i svjetlinom do 1000 nita. Kućište je izrađeno od magnezijske slitine.

MateBook 14 ima OLED zaslon dijagonale 14,2 inča (36 cm) i razlučivosti 2,8 K, tanak je 14,5 milimetara i teži 1,31 kilogram. Uz podršku za M-Pencil treće generacije, odlikuje ga baterija kapaciteta 70 Wh.

Tablet računalo MatePad 11.5''S - tanko 6,2 milimetra i teško 510 grama - dolazi s OLED zaslonom dijagonale 11,5 inča (29,2 cm), razlučivosti 2800 puta 1840 piksela, omjera stranica 3:2 te s frekvencijom osvježavanja do 144 Hz.

Posebni slojevi na zaslonu trebali bi svesti odsjaj na ispod dva posto i ukloniti 99 posto interferencije svjetla kako bi ga bilo lakše koristiti na otvorenom.

Podržava M-Pencil treće generacije, koja između ostalog ima zamjenjive vrhove, od kojih je jedan posebno prilagođen crtanju, a drugi pisanju.

Predstavljena je i aplikacija GoPaint te dolazi s više od sto virtualnih kistova za slikanje i teksturama. Temelji se na engineu FangTian Painting, zahvaljujući kojem bi trebala podržavati rad u više slojeva, nisku latenciju i brz odziv.

Bežične slušalice FreeBuds 6i dobile su poboljšano poništavanje buke te prate okolinu i prilagođavaju se promjenama u njoj, kao i jače basove. Bit će ih moguće napuniti u 10 minuta, što je dovoljno za četiri sata slušanja.