I OPET KICKSTARTER

Petak 13. mogao bi postati videoigra - za 700.000 dolara

15.10.2015 u 06:25

Bionic
Reading

Ako volite horor igre temeljene na poznatim franšizama, postoji izvjesna šansa da će vas projekt o kojem je u ovom članku riječ oboriti s nogu

Kao što vjerojatno i sami znate, do današnjeg dana nitko, ali baš nitko nije uspio napraviti dobru igru temeljenu na kultnom hororu 'Petak trinaesti'. Ovo nipošto nije obeshrabrilo nekolicinu nezavisnih developera iz programske kuće Gun Media koji putem Kickstartera planiraju financirati svoju, nadamo se, uspješnu iteraciju videoigre.

Zašto su duboko uvjereni da će ovaj pothvat uspjeti? Pa zato što ovdje govorimo o asinkronom multiplayeru za čak osam igrača od kojih, pogodili ste, jedan igra dražesnog Jasona, a ostatak panično bježi preuzevši ulogu donedavno napaljenih te trenutačno prestravljenih i uspaničenih tinejdžera.

Kao i u svakom nastavku poznatog filma, žrtve će se moći suprotstaviti Jasonu, premda autori tvrde kako to nije baš najbolja ideja, dajući im veće šanse ako jednostavno - bježe.

Ekipa iz kuće Gun Media  tvrdi kako su za ovaj projekt namjerno nastojali izbjeći bilo kakvu vrstu izdavača, te se u potpunosti osloniti na, pa... sebe, dijelom zato što igru misle napraviti vrlo nasilnom i (pazite ovo) punom golotinje.

Ovo ne rade, naravno, jer su sadisti ili luđaci već zato što žele održati duh originalnog filma. Cilj od 700.000 dolara nije mala stvar, no ekipa tvrdi kako su nužni kako bi igra ostala netaknuta cenzurom i rukom pohlepnih distributera.

Konačno, valja napomenuti kako na igri rade ljudi koji su radili i na filmovima - legende poput Seana S. Cunninghama (producenta originalnog filma) Toma Savinija i Kanea Hoddera - glumca iza čuvenog Jasona Vorheesa.

Više informacija o Friday the 13th: The Game pronađite na službenoj stranici Kickstarter

Friday the 13th: The Game - Službeni foršpan objave