KAKO IZGLEDA BORBA?

Pogledajte opake borbene moći kojima ćemo ovladati u Vampryru

03.10.2016 u 09:13

Bionic
Reading

Dontnodova nadolazeća akcijska avantura stavlja vas u čizmice i frak viktorijanskog krvopije koji, kao i svi hvalevrijedni vampiri, ima krizu identiteta, depresivan je i ful mu je bed - osim kad odluči pomlatiti se s negativcima

U svom najnovijem blogu PlayStation redatelj Vampyra Philippe Moreau objasnio je kako glavni lik pristupa borbi. Naglasio je da sukob zapravo ovisi o nizu odluka, kao i igračevom pristupu problemima.

Naime, situacija će se mijenjati ovisno o tome pristupite li sukobima tako da kombinirate diplomaciju i šuljanje, sirovu silu ili da ih jednostavno - zaobiđete.

Svaka vaša odluka otežat će ili olakšati borbu. Na nju će čak utjecati vaše prehrambene navike, a stav nekih od potencijalnih neprijatelja izravno će ovisiti o tome koga odlučite ugristi.

Vampir Jonathan će na raspolaganju imati širok izbor 'običnog' kratkometnog i dalekometnog oružja. Napadanje i izmicanje punit će vašu 'razinu krvi' koju ćete koristiti za aktivaciju specijalnih napada, poput nabijanja protivnika na šiljke ili ispijanje njihove krvi iz daljine.  Sve ovo, naravno, dolazi s cijenom - korištenje vampirskih moći sve više i više izjeda vašu ljudsku stranu te vas postupno pretvara u čudovište. Hoćete li ostati 'humani' ili prihvatiti vašu vampirsku stranu, ovisi samo o vama.

Sve specijalne napade otključat ćete u nelinearnom stablu vještina koje vam za svaku moć nudi dvije varijante. Planirate li zbilja rastegnuti svoje natprirodne moći do maksimuma, morat ćete prigrliti čudovište u koje se polako pretvarate.

Vampyr ćemo moći zaigrati iduće godine, a dolazi na PlayStation 4, Xbox One i Windowse.