KONFERENCIJA

Reboot Develop dolazi u Dubrovnik

03.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Velika svjetska imena industrije videoigara dolaze na konferenciju Reboot Develop 2015. u Dubrovniku

Reboot Develop 2015. otkrio je svjetska imena industrije videoigara koja dolaze u Dubrovnik na konferenciju u organizaciji Reboot. Konferencija će se održati u Radisson Blu Resortu, Dubrovnik Sun Gardens hotelu Radisson u trajanju od 23. do 25. travnja.

Tijekom tri dana trajanja na konferenciji će se raspravljati o relevantnim temama industrije, i to na više od 50 predavanja i panel-rasprava, a za govornicama u tri dvorane paralelno će se izmijeniti 47 govornika iz svih dijelova svijeta. Neka od njih predstavljena na finalnoj listi predavača su: Patrice Desilets (kreator Assassin’s Creed serijala), Peter Molyneux (direktor i osnivač 22 Cans), Shahid Ahmad (direktor stratepkog digitalnog razvoja Sony Computer Entertainment Europe), Rami Ismail (suvlasnik Vlambeera i ikona indie game developmenta), Charles Cecil (tvorac Broken Sworda i osnivač Revolutiona), Ragnar Tørnquist (osnivač i kreativni direktor Red Thread Games) i mnoga druga poznata imena industrije.

Posebnost konferencije ove godine je svakako Reboot Develop Indie Area, prostor u sklopu konferencijskog dijela namijenjen svim indie timovima koji žele prezentirati i izložiti svoje projekte/igre.

Osim novo najavljenog Indie Area, tu je i Business 2 Business Area također unutar konferencijskog prostora na kojem će internacionalni izdavača, ulagači i partneri prezentirati svoje interese te ponuditi mogućnost otvorene suradnje svim zainteresiranim developerima.

Drugu godinu zaredom dodjeljuje se Reboot Develop Indie Award, a nominacije se održavaju u dvije kategorije: najbolja indie igra te najkreativnija indie igra. Pobjednik dobiva novčanu nagradu u iznosu od 3.333 eura te godišnju medijsku pokrivenost u časopisu Reboot

Za više informacija o konferenciji posjetite službenu stranicu Reboot Developa