Kruže glasine

Samsung odustaje od tradicije i umjesto 'jedanaestice' predstavlja Galaxy S20. Evo i zašto

27.12.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Samsung će novu generaciju Galaxy S smartfona predstaviti u veljači. Veliki skok u brojčanom nazivu trebala bi pratiti i velika tehnološka dostignuća

Nova generacija Samsungovih Galaxy S smartfona je najavljena za veljaču, tvrdi Ice Universe. Isti izvor usput širi glasine da se nasljednik 'desetke' neće zvati S11 nego da Koreanci namjeravaju preskočiti desetak brojeva pa će na tržište izaći kao Galaxy S20.

Bude li tome tako, to bi označilo da korejska tvrtka odstupa od uobičajenog serijskog numeričkog imenovanja svojih S telefona u proteklom desetljeću. Ako je vjerovati inače pouzdanom izvoru kakav je Ice Universe, time bi se brojka nove serije Samsungovih mobitela povezala s novom, 2020. godinom.

Samsungovi mobiteli Galaxy S10e, S10, S10 Plus i S10 5G odlični su pametni telefoni koji su na ovom zahtjevnom tržištu postavili neke nove standarde. Sve dok se nije pojavila ova glasina, očekivalo se da će Samsung novu generaciju S modela predstaviti u ožujku, možda čak paralelno s modelom Galaxy Fold 2.

TEHNO PREGLED

Koji ste imali? Pogledajte neke od najistaknutijih smartfona ovog desetljeća

Pogledaj galeriju

Nešto slično učinio je i Huawei, koji je s modela P10 i P10 Plus odmah skočio na još bolje modele P20 i P20 Pro. Windows 10 stigao nam je nakon sustava Windows 8, dok je Apple istoga dana najavio iPhone 8 i iPhone X (deset), a da se nikad nije pojavila 'devetka'. Te su skokove obično pratili i veliki tehnološki pomaci.

Raspakirali smo Samsung Galaxy Fold Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Galaxy S20 imenom bi odgovarao 2020. godini, a mnogi vjeruju da to nije jedini razlog; da će Samsung pritom napraviti i veliki tehnološki iskorak; 5G kao standard očekivana je opcija.