PISANJE OLOVKOM?

Skrivene mogućnosti Galaxyja S5 koje će vam koristiti

24.04.2014 u 08:21

Bionic
Reading

Jeste li znali da po svom Galaxyju S5 možete pisati olovkom, postaviti pioritetne kontakte ili čak aktivirati poseban mod rada za klince? Robert Nazarian s Talk Android donosi niz mogućnosti za koje vlasnici ovog uređaja (najvjerojatnije) nisu znali

Odlaskom u postavke uređaja (Settings/Display) moguće je povećati osjetljivost ekrana (Increase touch sensitivity). Ne samo da ćete sada moći upravljati uređajem u rukavicama, kao što već može i konkurencija, već je moguće i pisati i upravljati uređajem običnom olovkom. Svejedno pripazite na ekran.


Ako koristite standardni glazbeni app na uređaju i slušate neku pjesmu, okrenite uređaj vodoravno kako bi uređaj predložio 'slične' pjesme. Što ih više imate - to bolje.

Znate za Toolbox? U pitanju je 'plutajući' widget koji služi kao svojevrstan folder za omiljene aplikacije, dostupan na svim ekranima (osim kod sučelja kamere).

Ako vam je potrebna posebna doza privatnosti, Samsung je u Galaxy pored hrpe drugih mogućnosti utrpao i Privacy Mode. Dovoljno je otići na Settings>Personalization i odabrati Private Mode. Tada će vam se pružiti opcije zaštite.

Imate klince koji vole petljati po vašem uređaju? Kids Mode se instalira tako da dodate widget Kids Mode, a čija instalacija zauzima 63,1MB. Nakon toga valja aktivirati aplikaciju i postaviti PIN kod te se igrati s ograničenjima za najmlađe.

Za prioritetne kontakte je dovoljno otvoriti Messaging app i odabrati opciju 'Add Priority Senders'. Omiljeni kontakti će sada biti nadohvat ruke u vrhu ekrana za brzi pristup.

Još hrpa kratica i trikova koje je moguće izvesti s Galaxyjem S5 je dostupna na stranici Talk Android