nadogradnja

Stiže drastična promjena na Google Play, odsad će biti krojen upravo prema vašim potrebama

15.09.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Google od ovog tjedna kreće s velikom nadogradnjom svog dućana aplikacija Google Play, nakon čega bi vam snalaženje u moru dostupnih aplikacija trebalo biti znatno olakšano

Google je krenuo s nadogradnjom svog Play Storea, a ona bi mogla uvelike olakšati korištenje mobilnih aplikacija. Naime nakon nadogradnje prikazivat će vam se samo recenzije aplikacija ovisno o vrsti uređaja koji koristite, bio to telefon, tablet, Chromebook, Android Auto ili neki od nosivih uređaja, poput pametnog sata. Ovu promjenu Google je najavio još u kolovozu 2021., a sada je spremna za korisnike.

U odjeljku s recenzijama Play Storea pojavit će vam se obavijest koja vas informira da su ocjene 'provjerene' te da vam se prikazuju povratne informacije ljudi koji koriste istu vrstu uređaja kao i vi.

Iako se na prvu ne čini kao značajna, nadogradnja je itekako korisna. Koristite li primjerice neki od sklopivih mobitela, jasno je da želite aplikacije prilagođene upravo tom uređaju, a prikazivanje recenzija korisnika koji posjeduju taj gadget prilično je učinkovito.

Nadogradnja Play Storea trebala bi se u nadolazećim tjednima pojaviti i na vašem uređaju, navodi The Verge.

  • +17
Prosvjed protiv Googleovog Campusa u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia