LUDI EKSPERIMENT

Što se dogodi kada Civilization zaigraju 42 luda AI-ja?

27.02.2015 u 09:52

Bionic
Reading

Jedna od trenutno najpopularnijih tema u zajednici igrača Civilizationa virtualna je kronika bizarnog i impresivnog sukoba ni manje ni više nego 42 ludo agresivne umjetne inteligencije

Vaše partije popularne igre Civilization mogu se sakriti u mišju rupu pred velikom bitkom 42 AI igrača koju prati imgurov korisnik pod imenom tpang. Njegova simulacija globalnog konflikta ujedno izgleda impresivno i zastrašujuće, s obzirom da umjetne inteligencije ne štede ništa na pohodu prema svjetskoj dominaciji.

Sve što trebate napraviti kako biste shvatili koliki kaos vlada u, pazite ovo, redovito i pedantno praćenom virtualnom svjetskom sukobu je pratiti mapu. Ona je, da budemo jasni, doslovno prekrivena borbenim jedinicama, a sukobljene strane ne planiraju ući u mirovne pregovore. Bar zasad.


Što je najbolje, na imguru možete pronaći kompletnu vizualnu i tekstualnu kroniku ovog virtualnog sukoba. Tpang je naime pratio i dokumentirao baš sve velike pomake u ovom ratu na poteze te čitavu stvar u istom trenu učinio jezivo realističnom i neopisivo zabavnom.

Organizator ovog bizarnog konflikta umjetnih inteligencija tvrdi kako pravi kaos još nije ni počeo. Naime sve civilizacije još koriste koplja i štitove. Zamislite što će se dogoditi kad se mali vragovi domognu tenkova i nuklearki.

izvor: imgurKotaku