UZ VISOKU RAZLUČIVOST

Superglatki 60fps prikaz konačno na YouTubeu

29.06.2014 u 09:38

Bionic
Reading

YouTube je počeo podržavati video u 48 ili 60 sličica u sekundi, naravno samo na visokoj razlučivosti (720p ili 1080p). Kako to izgleda u praksi? Jako dobro!

Riječ je tek o dijelu novih mogućnosti kojima ovaj Googleov servis pokušava olakšati stvar producentima. Osim videa u 48/60fps, vlasnici kanala će moći primati novac za svoj rad putem 'donacija' od obožavatelja, a zemlje u kojima će se početi s testiranjem su SAD, Meksiko, Japan i Australija. Google želi opako konkurirati crowdfunding servisima Kickstarter, Indiegogo i Patreon. Upravo potonji je nedavno dobio 15 milijuna dolara kako bi pomogao vlasnicima YouTube kanala i drugim umjetnicima u skupljanju novca.

YouTuberi su dobili i Android aplikaciju nazvan YouTube Creator Studio, a unutar koje mogu vidjeti statistiku, odgovarati na komentare i dobivati obavijesti vezane uz svoje kanale.


Uvođenje prikaza videa u 48/60fps u kompaniji vide vrlo bitnim faktorom za gejmere, koji će sada moći 'vjerno prenijeti' prikaz iz svojih igara:

Superglatki 60fps prikaz konačno na YouTubeu


Googleov video servis će dobiti i mogućnost korisničkih titlova i još hrpu drugih sitnica. Za sve detalje valja posjetiti službeni blog