KOMPANIJA SLAVI

Svemirska strategija Stellaris Paradoxov je najbrže prodavani naslov!

12.05.2016 u 13:18

Bionic
Reading

Svemirska eskapada Stellaris tek je jedan dan na Steamu, a već izgleda kao jedan od najprofitabilnijih Paradoxovih naslova godine. Naime, prema službenoj statistici riječ je o njihovoj najbrže prodavanoj videoigri do sada

U prvom je danu Stellaris prodan u preko dvjesto tisuća primjeraka, što nadmašuje bestselere poput klasičnog RPG-a Pillars of Eternity i akcijskog RPG-a Magicka. Još jedan prilično pohvalan detalj je i istovremena prisutnost igrača online. Tijekom prvog dana Stellaris je bez problema nadmašio Cities: Skylines sa preko 68 tisuća aktivnih gejmera.

Cities: Skylines koji su izašli prije godinu dana postali su veliki hite te Paradoxu donijeli visok profit prodavši se u preko milijun primjeraka. Stellaris je toliko dobro počeo da se kako će rekordnu prodaju Citiesa nadmašiti bez ikakvih poteškoća.

Stellaris launch trailer


Igra je, podsjećamo, na Steamu izašla jučer popodne, a igraču predstavlja proceduralno generirani svemir pun stvari za otkrivanje, planeta za koloniziranje te, što je najvažnije, civilizacija za istrebljivanje... ili prijateljstvo. Prijateljstvo je isto OK.

Više informacija o igri pronađite na njezinoj službenoj stranici