AI I UMIJEĆE

SwiftKey se pridružio Microsoftu, navodno za 250 milijuna dolara

03.02.2016 u 12:58

Bionic
Reading

Svega dan nakon glasina iz Financial Timesa da je Microsoft kupio SwiftKey za četvrt milijarde dolara, i službeno je potvrđeno da su autori jedne od najpopularnijih virtualnih tipkovnica za Android i iOS platforme postali dio IT diva iz Redmonda

'Uzbuđeni smo najaviti sljedeću prekretnicu za SwiftKey - od danas postajemo dio Microsoftove obitelji', stoji na službenom SwiftKey blogu. Microsoftova vlastita virtualna tipkovnica nazvana Word Flow također stiže na iOS u skorije vrijeme, no planovi su sada integrirati AI koji čini SwiftKey tako dobrim s onim što u Redmondu već imaju.

Naravno, nije sve u virtualnoj tipkovnici kao takvoj. U Microsoftu su posebno zainteresirani za kod koji čini SwiftKey toliko dobrim komadom softvera. 'Microsoftova misija je osnažiti svaku osobu i organizaciju na svijetu da postignu više, a naša misija je poboljšati interakciju između ljudi i tehnologije. Mislimo da su te dvije misije savršen par i vjerujemo da je pridruživanje Microsoftu ispravan korak u našem putovanju', kažu Jon Reynolds i Ben Medlock, koji su prije osam godina počeli razvijati SwiftKey.


Aplikacija SwiftKey će, naravno, ostati na platformama Android i iOS te će se nastaviti razvijati dalje na 'nove i inovativne načine', navode obje kompanije.

U mjesecima koji slijede, Microsoftova Word Flow tehnologija (na kojoj je oboren svjetski rekord u brzini pisanja) će se spojiti sa SwiftKeyem, što bi moglo rezultirati najboljim i najprilagodljivijim rješenjem ikad za virtualne tipkovnice.