Infobip Shift 2024

Tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta očekuju tehnološki divovi i uzbudljiv program

26.08.2024 u 09:29

Bionic
Reading

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održat će se od 15. do 17. rujna u zadarskom ŠC Višnjik. Tijekom godina, Shift se nametnuo kao nezaobilazno događanje za domaću tehnološku zajednicu, okupljajući tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta kako bi učili od najboljih u industriji.

Ovogodišnje izdanje konferencije prvog hrvatskog jednoroga neće biti iznimka. Predstavnici nekih od vodećih svjetskih tehnoloških kompanija poput Spotifyja, Microsofta, Googlea i AWS-a zauzet će neke od sedam pozornica konferencije. Ovi industrijski divovi pridružit će se kompanijama poput Red Hata, GitHuba, Atlassiana koji su u developerskoj zajednici poznati kao lideri tehnologije i inovacija.

Novitet ovogodišnjeg Infobip Shifta je i koncept programa. Za razliku od dosadašnje raspodjele tema po pozornicama, sadržaj će se podijeliti u nekoliko većih tematskih jedinica, takozvanih trackova, koje će se moći pratiti na više pozornica.

''Softverska industrija je dinamična, zato je poseban izazov pratiti trendove i osigurati da su sva predavanja aktualna. Imat ćemo svakako track posvećen razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i kibernetičkoj sigurnosti. Ova područja prepuna su inovacija i obilježena velikim iskoracima u posljednje vrijeme, sigurni smo da će ta predavanja publici biti iznimno zanimljiva. Budući da je riječ o raznovrsnoj industriji, uvrstit ćemo trackove koji se bave poslovnom stranom softvera i upravljanjem inženjerskim timovima. Vjerujem kako ćemo ponuditi sveobuhvatan program u kojem će nešto pronaći i developeri koji tek počinju karijeru, kao i oni koji već imaju iskustva rada na kompleksnim projektima'' – objašnjava Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima u Infobipu.

Popust na ulaznice za naše čitatelje

Ukoliko se želite pridružiti Infobip Shift konferenciji i povezati se s globalnom developerskom zajednicom, možete iskoristiti poseban popust za naše čitatelje. Pri kupovini ulaznica iskoristite kod ZADAR20 i preuzmite svoju ulaznicu po 20% nižoj cijeni. Količina ulaznica je ograničena.

Daljinsko upravljanje autom, utrke dronova, startup natjecanje...

No, ono što zaista izdvaja Infobip Shift nije samo impresivan popis govornika, već i bogat i zanimljiv popratni program. Posjetitelji se mogu veseliti raznim jedinstvenim iskustvima koja će njihov boravak na Višnjiku učiniti nezaboravnim.

Na konferenciji će se moći iskušati auto kompanije Elmo, pionira u upravljanju vozilima na daljinu. Zahvaljujući Elmovoj tehnologiji te podršci Nokie i Hrvatskog Telekoma, vozači će sjesti za upravljačku konzolu na Višnjiku i u stvarnom vremenu voziti auto finskim ulicama, gotovo 2000 kilometara sjeverno.

Predah između predavanja posjetitelji će moći iskoristiti i za gledanje jedinstvene zračne utrke dronova koju će hrvatski startup Orqa organizirati unutar dvorane. Vanjski prostori, odnosno Gardeni, namijenjeni su za uživanje u zadarskom suncu te osvježenje uz hranu i piće koji su besplatni za sve posjetitelje. U Gardenima posjetitelje očekuju i arkadne igre, DJ program, ali i mogućnost besplatnog brijanja na otvorenom u rukama stručnog brice.

Infobip Shift se od samih početaka ističe kvalitetom programa, visokom produkcijom i bogatim sadržajem za sve posjetitelje. Prilike za učenje novih vještina, upoznavanje zanimljivih ljudi i dobru zabavu neće izostati ni ove godine.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na službenoj stranici događaja.