HIJAO

Trump: 'Natjerat ćemo Apple da svoja prokleta računala radi u ovoj zemlji'

19.01.2016 u 13:24

Bionic
Reading

Donald Trump u predsjedničkoj trci preko Bare definitivno skuplja bodove za bizarnosti koje izjavljuje iz dana u dan. Jedna od svježijih stiže ravno iz segmenta IT svijeta, jer je Trump obećao da će kao predsjednik SAD-a prisiliti Apple da se okani proizvodnje računala i elektronike u Kini

Trump je izjavio kako želi učiniti Ameriku vodećom i najboljom zemljom, a dio plana je uvođenje astronomskih tarifa na stvari uvezene iz SAD-a. 'Natjerat ćemo Apple da svoja prokleta računala radi u ovoj zemlji, a ne negdje drugdje', rekao je Trump.

Zanimljivo je kako Apple već sada proizvodi neka računala u SAD-u i na to su prilično ponosni. Riječ je o modelima Mac Pro računala, a Apple navodi i kako podržava 1,9 milijuna radnih pozicija u SAD-u. Ranije je Trump izjavio kako bi oporezovao i Ford, koji proizvodi dijelove van SAD-a, i to stopom od 35 posto. Bizarnostima kod Trumpa nema kraja pa se on zalaže i za slobodno tržište. No, istovremeno smatra kako je nužno prisiliti proizvođače na povratak SAD-u 'inače od zemlje neće ostati ništa'.