GOSPA OD SUPA

U Rijeci otvoreno prvo digitalno svetište, pogledajte kako funkcionira

16.08.2024 u 12:38

Bionic
Reading

U četvrtak je na plaži Igralište na Kantridi u Rijeci svečano otvorena kapelica i prvo svjetsko digitalno svetište posvećeno Gospi od Supa. Svečanost je predvodila Tajči Čekada, dugogodišnja organizatorica 'Blagdana ukazanja Gospe od Supa', koja je simboličnim činom otvorila svetište, time obilježivši petu obljetnicu ovog događaja, priopćili su organizatori

Kapelica, izgrađena suvremenom 3D print tehnologijom, privukla je prisutne inovativnim dizajnom, tvrde organizatori. Unutar njenih zidova nalazi se zlatni kip u obliku Sup daske na kojem je postavljen QR kod, koji vodi vjernike direktno u digitalno svetište.

'Ovo jedinstveno rješenje omogućuje da, bez obzira na fizičku udaljenost, vjernici u svakom trenutku ostave svoje molitve, želje i poruke, koje će biti trajno zabilježene u beskonačnom prostoru virtualnog svetišta', navodi Čekada.

Digitalno svetište, iako virtualno, funkcionira poput tradicionalnih svetih mjesta – omogućuje vjernicima da ostave svoje misli i molitve, stvarajući digitalni trag duhovnosti dostupan svima, bilo gdje u svijetu.

  • +22
Gospa od Supa, digitalno svetište Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatna arhiva

Tajči Čekada je tijekom otvaranja izrazila zadovoljstvo postignućem dugogodišnjeg projekta.

'Naša upornost, rad i angažman u održavanju i obilježavanju blagdana ukazanja doista su se isplatili. Danas je Gospa konačno dobila kapelicu i zasluženo svetište, čime se na neki način zaokružuje ovaj naš šestogodišnji poduhvat', rekla je Čekada i zahvalila svim suradnicima i prijateljima koji su pridonijeli realizaciji projekta, vjernicima te donatorima.

Nakon službenog dijela ceremonije, prisutni su imali priliku ući u kapelicu i putem QR koda pristupiti digitalnom svetištu, gdje su mnogi odmah ostavili svoje molitve i poruke. Digitalno svetište zainteresirani mogu posjetiti putem linka www.svetiste.gospaodsupa.com.