MIKROTRANSAKCIJE

Ukrao pet milijuna dolara, od kojih je milijun potrošio na videoigru!

13.12.2016 u 08:27

Bionic
Reading

Muškarac iz Rocklina u Kaliforniji optužen je da je pronevjerio pet milijuna dolara koji su pripadali firmi u kojoj je bio zaposlen. Od tih pet milijuna milijun je potrošen na 'sadržaj unutar videoigre'

Službena izjava odvjetničkog ureda u Eastern Districtu Kalifornije potvrdila je kako Kevin Lee Co krivnju priznao 8. prosinca, a Kotaku je preko Sacramento Business Journala saznao da je milijun dolara potrošeno na, pazite ovo, Game of War

Game of War je strategija izašla na mobilnim uređajima 2013., a najpoznatija je široj javnosti po reklami za Super Bowl 2015. u kojoj glavnu ulogu ima starleta Kate Upton.

Game of War 'Who I Am' reklama



'Ostatak novca Co je potrošio na luksuzne automobile, namještaj i sezonske karte za NFL i NBA', kažu iz odvjetničkog ureda.

Co je bivši zaposlenik kalifornijskog ogranka Holta u kojem je obnašao ulogu menadžera odjela gdje je krao novac od 2008. sve do veljače 2015. Također je, sudeći po odvjetnicima, prao novac kako bi prikrio njegovo podrijetlo.

Osuda bi trebala nastupiti početkom 2017. Co bi mogao zaraditi 20 godina zatvora i kaznu od 250.000 dolara, kao i 500.000 ili još dva puta toliko zbog sudjelovanja u ispiranju novca.

Jedino pitanje koje preostaje je: zar zaista na Game of War... pored svih igara na koje je mogao spiskati novac.