DIZAJNERSKA PERJANICA

Uskoro stiže Honorov 'magični' pametni telefon

12.12.2016 u 08:36

Bionic
Reading

Honor možda nije pratio glasine o događanju za 7. prosinca, no ono je ipak službeno zakazano za 16. prosinca. Očekuje se kako će ovaj kineski proizvođač pametnih telefona otkriti konkurenciju Xiaomijevom 'mobitelu iz snova', bez okvira oko zaslona, iako možda manje drastičnog karaktera

Xiaomi Mi MIX je uređaj kojeg su mnogi nazvali mobitelom iz snova, jer je među prvim uređajima koji su se naizgled potpuno riješili okova 'okvira' oko zaslona koji sadrže zvučnike, senzore i sl. Ako ništa drugo, onda svakako vrijedi reći da je originalnošću ovaj uređaj definitivno među najpamtljivijim ove godine. Stoga ne čudi pretjerano da će nadolazeći pametni telefoni pokušati ući u taj segment i prije nego trend postane globalan (dok se tog dizajnerskog obilježja ne prime recimo Samsung ili Apple).

Prema glasinama koje su osvanule na mreži Weibo, Honorov uređaj 'Magic' ugledat će svjetlo dana upravo na prezentaciji sljedeći tjedan, a dok možda ipak nije toliko drastičnog dizajna kao Mi MIX, svakako je riječ o nečem vrlo upečatljivom.

Zanimljivo je da u glasinama od tehničkih karakteristika još uvijek nema ništa. Honor je ovaj put dobro čuvao veo tajne oko ovog uređaja - ako ga uopće predstave ove godine. Prema fotografiji loše kvalitete, čini se kako je u donji dio uređaja integriran čitač otiska prstiju, dok se u tanki gornji okvir smjestila prednja kamerica. Ne pretjerano revolucionarno, no tehnikalije tek treba vidjeti.

Via GSM Arena