brzo i jednostavno

Otvorite račun u banci bez čekanja u redu i onda kada je to vama najzgodnije

22.07.2024 u 05:45

Bionic
Reading

Krenuli su godišnji odmori, a toplinski val uzeo je maha, pa ako već ne mogu uživati na plaži, većina ljudi odmara se pod klimom. No što ako baš ovih dana - kad nastojite pobjeći od visokih temperatura - trebate obaviti nešto u banci? Mnogi odustanu od toga već pri samoj pomisli na čekanje u redovima

Međutim digitalizacija je u proteklih nekoliko godina donijela brojne prednosti, pogotovo u bankarskom sektoru. To potvrđuje i podatak da više od 70 posto klijenata Zagrebačke banke koristi njihove usluge putem digitalnih kanala te se na taj način provede više od 95 posto transakcija.

Između ostalog to znači uštedu vremena, tim više što je digitalno bankarstvo danas prilagođeno svim generacijama - vašoj baki koja više ne mora do poslovnice kako bi platila račune, šefu koji u pauzi može obaviti sve što treba bez dodatno utrošenog vremena ili punoljetnom djetetu kojem otvarate prvi račun.

Digitalno bankarstvo se odnosi na upotrebu digitalnih tehnologija i internetskih platformi za pružanje bankarskih usluga. Ovo uključuje pristup i upravljanje bankovnim računima putem interneta ili mobilnih aplikacija, obavljanje transakcija, plaćanje računa, prijenos novca, dobivanje kredita, investiranje i druge financijske aktivnosti koje se tradicionalno obavljaju u fizičkim poslovnicama banaka. Digitalno bankarstvo omogućava korisnicima da obavljaju bankarske poslove brzo, jednostavno i sigurno, bilo gdje i bilo kada, uz smanjenje potrebe za posjetom fizičkim poslovnicama.

Putem m-zabe ne samo da možete provjeriti kreditnu sposobnost i predati zahtjev za kredit, već vam aplikacija omogućava digitalno otvaranje računa iz dnevne sobe, bez potrebe da čekate u redovima i gubite vrijeme tijekom vrućih dana ili ako ste na godišnjem odmoru, a poslovnica nije u blizini.

Nova Zabina opcija čini otvaranje računa i upravljanje financijama bržim i manje stresnim iskustvom, korisnici su zadovoljniji i sigurniji, a cijeli je proces vrlo jednostavan i možete ga obaviti iz udobnosti svog doma. Račun putem aplikacije m-zaba može otvoriti bilo koja punoljetna i poslovno sposobna fizička osoba s važećom osobnom iskaznicom Republike Hrvatske.

Digitalno otvaranje računa je proces otvaranja bankovnog računa putem interneta ili mobilne aplikacije, bez potrebe za fizičkim odlaskom u poslovnicu banke. Ovaj proces obično uključuje nekoliko koraka, a omogućava brži, efikasniji i jednostavniji proces za korisnike, smanjujući potrebu za fizičkom papirologijom i posjetama bankama.

Sve je gotovo u nekoliko koraka: preuzmete aplikaciju, izaberete paket usluga, verificirate svoj broj telefona i e-mail adresu, skenirate osobnu iskaznicu i snimite selfie. Poslije ugovaranja paketa automatski se aktivira m-zaba online bankarstvo, a klijent odmah može koristiti sve usluge.

Nakon što završite svaki od tih koraka, ni tad neće biti potrebe da dolazite u poslovnicu - fizička kartica stiže vam na adresu, osim ako preferirate tradicionalne metode pa je želite preuzeti u poslovnici.

Aplikacija koristi najmoderniju tehnologiju enkripcije podataka, a svi se postupci provode pod strogim sigurnosnim protokolima. To znači da su podaci u aplikaciji Zagrebačke banke zaštićeni i sigurni.

Digitalizacija je donijela značajne promjene u načinima kako obavljamo svakodnevne zadatke, a Zagrebačka banka nastoji svojim klijentima osigurati najmodernije i najpraktičnije usluge koje će im omogućiti da uživaju u svom vremenu, bez brige o bankarskim obavezama.

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), digitalno bankarstvo u Hrvatskoj bilježi značajan rast. U 2022. godini, uslugu mobilnog bankarstva koristilo je 53% potrošača, dok je 44% potrošača koristilo internetsko bankarstvo. Ukupni broj korisnika digitalnog bankarstva u Hrvatskoj konstantno raste, potaknut povećanom upotrebom pametnih telefona i sve većom ponudom digitalnih bankarskih usluga. (izvor HNB)

Za više informacija o uslugama Zagrebačke banke i uputama za otvaranje računa putem aplikacije m-zaba posjetite njihovu web stranicu.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji sa Zagrebačkom bankom.