UHVATILI IH

X Elona Muska potiho uključuje vaše podatke u treniranje svoje umjetne inteligencije

29.07.2024 u 11:56

Bionic
Reading

Korisnici mogu uskratiti dozvolu odznačavanjem kućice pokraj ovog upita ili postavljanjem svojih korisničkih računa kao privatnih. Ali, to je moguće samo na računalu, ne i u mobilnoj aplikaciji

Nekoliko korisnika društvene mreže X primijetilo je kako je platforma tiho promijenila svoje postavke podataka kako bi bili automatski uključeni u obuku njihovog novog modela umjetne inteligencije.

Nova kategorija pojavljuje se pod odjeljkom za dijeljenje podataka, privatnost i dijeljenje u postavkama platforme pod nazivom Grok, kako se zove model generativne umjetne inteligencije tvrtke Elona Muska.

U sklopu nje se korisnike pita korisnike žele li dijeliti objave i interakcije, unose i rezultate s Grokom kako bi bili 'korišteni za obuku i fino namještanje".

Korisnici mogu uskratiti dozvolu odznačavanjem kućice pokraj ovog upita ili postavljanjem svojih korisničkih računa kao privatnih. Ali, to je moguće samo na računalu, ne i u mobilnoj aplikaciji. Pretplatnici na X Premium i Premium+ imaju mogućnost pretraživanja uz Grokovu pomoć.

Muskov Grok opisan je kao model 'dizajniran kako bi odgovorio gotovo svako pitanje s dozom duhovitosti i humora, a istovremeno pruža korisne i pronicljive odgovore'. xAI je prethodno obučavao Groka 'na različitim tekstualnim podacima' iz javnih baza podataka, ali još nije prošao obuku na podacima s X-a.

Ti bi podaci trebali unaprijediti Grokovo razumijevanje ljudskog jezika, razviti njegov smisao za humor i pomoći mu da ostane politički nepristran.

Promjene postavki dolaze nekoliko dana nakon što je Musk rekao ako trenira Groka da postane 'najmoćnija umjetna inteligencija na svijetu' na superračunalima u Memphisu u SAD-u. Musk je ustvrdio kako je xAI uspio pokrenuti obuku Groka 19 dana nakon što je prvobitno instaliran, piše Euro News.