PRIČA SE

Zar će Google zbilja kupiti HTC?

12.09.2017 u 08:59

Bionic
Reading

Tajvanski proizvođač mobitela već je dulje vrijeme u financijskim problemima pa vijest kako pregovori s divom iz Mountain Viewa u završnoj fazi i ne zvuči tako nevjerojatno

U Googleu navodno razmišljaju o kupovini kompletnog dijela poslovanja HTC-a koje se bavi proizvodnjom telefona ili barem ulasku u strateško partnerstvo. Konzola za virtualnu stvarnost Vive trebala bi biti predmetom zasebnih pregovora.

Preuzimanje bi imalo smisla za Google jer bi time dobio priliku za još tješnji nadzor nad procesom stvaranja i proizvodnje pametnih telefona te ih u potpunosti uskladiti sa svojim standardima te smanjiti troškove.

Pitanje je, naravno, zašto bi se u Googleu na to odlučili nakon što su prodali Motorolu Lenovu još 2014. godine? Moguće je kako su ipak shvatili da trebaju postati veći igrač u hardverskoj areni kako bi se mogli se nositi s Appleom i Samsungom.

Google i HTC su povezani i suradnjom oko Androida. Tajvanski proizvođač bio je prvi koji je izbacio smartfone s Androidom, kao i prve modele iz serije Nexus. Suradnja je nastavljena sve do danas.

Navodno dio HTC-ovih ključnih ljudi smatra kako se trebaju oduprijeti pokušaju preuzimanja, no čini se kako se većina želi u potpunosti posvetiti konzoli Vive, piše Tech Radar.