što poduzeti

Želite zamagliti kuću na Google Street Viewu? Pogledajte kako

26.07.2024 u 10:23

Bionic
Reading

Ako vam smeta to što vam se kuća pojavljuje na Street Viewu, evo što možete poduzeti

Google vam omogućuje zamućivanje kuće na Street Viewu, iako nije baš na prvu loptu jasno kako to učiniti. Imajte na umu to da će zamućivanje biti trajno, stoga razmislite je li to ono što želite prije no što podnesete zahtjev.

Zbog toga takav zahtjev podnesite samo za objekt u kojem živite. Učinite li to s nečijom drugom kućom, ni njeni vlasnici neće moći poništiti zamućenje.

Ako ste sigurni da želite to učiniti, evo uputa korak po korak.

Pronađite svoju kuću u aplikaciji Google Maps. Možete jednostavno unijeti adresu u traku za pretraživanje, a zatim kliknuti sliku Street Viewa koja se pojavljuje na dnu lijevog izbornika.

Alternativno, možete kliknuti sličicu osobe u donjem desnom kutu prozora da biste aktivirali Street View, zatim kliknite na svoj dio ulice. Nakon što se kuća prikaže na Street Viewu, kliknite tri točkice pored adrese, zatim odaberite Report a problem. Alternativno, možete kliknuti dugme Report a problem u donjem desnom kutu prozora Street View.

Pojavit će se obrazac Report Inappropriate Street View za vašu adresu. Ako iz nekog razloga ona ne odgovara stvarnom stanju, ponovno pokrenite postupak da ne biste zamutili tuđu kuću.

Potom možete namjestiti točnu količinu zamućenja koju želite dodati slici. Možete je povećavati i smanjivati ​​pomoću dugmadi plus i minus kako biste kontrolirali veličinu prozora za zamućenje ili povlačite po karti da biste prilagodili lokaciju prozora.

Ispod ćete morati odabrati koji element fotografije želite zamutiti. Možete birati između lica, automobila/registarske pločice ili drugog objekta. U ovom slučaju odaberite My home. Možete preskočiti odjeljak Report image quality.

Zatim unesite svoju adresu e-pošte jer Google zahtijeva da je priložite zahtjevu, pa ispunite reCAPTCHA kako biste dokazali da niste robot.

Ne može se reći koliko će taj postupak točno trajati ili hoće li Google kontaktirati s vama preko adrese e-pošte koju ste naveli za više informacija. Pod pretpostavkom da sve radi kako treba, Google će na kraju zamagliti vaš dom na Street Viewu, piše Life Hacker.