TEHNO SAVJETI

Znate li kako podijeliti osobno računalo s drugima? Pokazat ćemo vam

29.07.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Osim računa za goste, moguće je stvoriti potpune korisničke profile koji će korisnicu ili korisnika dočekati s poznatim postavkama i aplikacijama za rad ili zabavu

Iako smo navikli posjedovati i koristiti svoje računalo, dijeljenje tog uređaja i dalje može biti korisno u nizu situacija.

Primjerice, time se koristim kad ustupam svoj laptop za prezentacije ili kvizove, kao i kad imam goste koji nisu ponijeli vlastito računalo.

Osim računa za goste, također je moguće stvoriti potpune korisničke profile koji će korisnicu ili korisnika dočekati s poznatim postavkama i aplikacijama za rad ili zabavu.

Kako dodati novog korisnika na osobno računalo?

U operativnom sustavu Windows 11 otvorite aplikaciju Stettings, kliknite Accounts na lijevoj bočnoj traci, zatim Add account, pa dodajte Microsoftov ili lokalni račun.

Na macOS-u morate otvoriti System Settings, pomaknuti se dolje do Users & Groups na bočnoj traci, zatim kliknuti Add User. Možete odabrati ime, korisničko ime i lozinku - i gotovi ste.

Nakon što to napravite, kad god se računalo pokrene ili zaključa, možete odlučiti koji korisnički račun želite koristiti. Svaki korisnik može konfigurirati svoje desktop okruženje kako god želi, bez utjecaja na drugog korisnika.

Moguće je imati više prijavljenih korisnika odjednom, što znači da njihovi prozori i dokumenti mogu ostati otvoreni u pozadini dok se netko drugi služi uređajem, piše Life Hacker.