INFOGRAFIKA

Znate li koliko zarađuju YouTube zvijezde?

17.05.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Digitalno doba dovelo je i do pojave digitalnih zvijezda. Posebnu ulogu u cijeloj priči ima video servis YouTube, no koliko zarađuju najpoznatije ličnosti nije potpuno jasno. Servis WhoIsHostingThis kreirao je infografiku i poslužio se mnoštvom izvora kako bi donio procjenu. Bez iznenađenja, nekolicina YouTubera zarađuje milijune

Društveni mediji su donijeli pravu revoluciju u smislu kako se točno stvaraju 'poznati i slavni'. 'Umjesto da je takvo što dostupno tek političarima, milijarderima ili popularnim glumcima, slava je moguća za svakoga - pa čak i za njihove kućne ljubimce', piše WhoIsHostingThis, dodavši da umjesto uobičajene formule gdje novac dovodi do položaja među zvijezdama, u novije doba stvar ide obrnutim pravcem - posebno kad je riječ o YouTubeu.

Prema procjenama na YouTubeu najviše zarađuje Felix Kjellberg, poznatiji kao PewDiePie. Njegovo igranje, dernjavu, psovanje i općenito otkačeno ponašanje obožava više od 35 milijuna pretplatnika, a ostvario je više od 7,3 milijarde pregleda. Dovoljno za zaradu od kakvih 1,4 milijun dolara. WhoIsHostingThis ipak napominje kako procjene valja donekle spustiti da bi bile što realnije, a to najbolje prikazuje njihova infografika: