MARTINJE U KOPRIVNICI

Alkoholizirani mladi vozač ulovljen bez dozvole, dodatno mu je oduzeta na na devet mjeseci i kažnjen je sa 20.400 kuna

11.11.2019 u 10:06

Bionic
Reading

Na području Policijske uprave koprivničko križevačke tijekom proteklog vikenda ukupno je sankcioniran 181 prometni prekršaj, od kojih 38 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola

Kako navodi poicija od 8. do 11. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke ukupno sankcioniran 181 prometni prekršaj, od kojih 38 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 54 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Ukupno je isključeno 38 vozača. U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda zatečena su 4 recidivista.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora šest vozača je uhićeno, tri vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a protiv dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 9. studenog, u 21,45 sati u Koprivnici, kod 42 - godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,61 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 10. studenog, u 19,39 sati u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 111 kilometara na sat, iako je brzina prometnim propisima ograničena na 60 kilometara na sat.