Sezonsko jelo od šparoga dobra je zamjena za laganu večeru
SASTOJCI:
2 vezice divljih šparoga
1 žlica brašna
1 kriška bijelog kruha
2 češnja češnjaka
50 ml bijelog vina
šafran
bijeli papar
kumin
maslinovo ulje
sol
PRIPREMA:
Savinite svaku šparogu i pustite da pukne na mjestu gdje prestaje donji, drvenasti dio stapke. Odbacite donji dio. Gornji dio kuhajte nekoliko minuta u kipućoj, slanoj vodi.
Dok se šparoge kuhaju, pirjajte češnjak i kruh na maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz tave i zgnječite u pastu u mužaru, sa šafranom, kuminom i malo vode i maslinovog ulja.
U tavu u kojoj ste pržili kruh i češnjak dodajte brašno, popržite kratko, a zatim, miješajući, dodajte vodu, vino i mješavinu iz mužara. Začinite solju i paprom i pustite da ključa nekoliko minuta.
Ocijedite šparoge i prelijte umak preko kuhanih šparoga.