ŠVEĐANIN NA POLJUDU

Andersson: Hajdukova delikatna situacija me motivira

17.06.2013 u 20:11

Bionic
Reading

'Hajduk više neće dovoditi igrače koje nitko nije vidio', prvo je obećanje novog sportskog direktora splitskog kluba Jensa Anderssona, koji je u ponedjeljak ujutro i službeno predstavljen na Poljudu. Potpisao je ugovor na dvije godine i odmah izrazio sreću i zadovoljstvo dolaskom u Split, što smatra svojim velikim izazovom

'Hajduk ima bogatu povijest, a siguran sam da ćemo imati i dobru budućnost. Priznajem da je poziv predsjednika Brbića za mene bio veliko iznenađenje, ali nisam dugo razmišljao. Znam da je klub u delikatnoj situaciji koja me posebno motivira i daje mi stimulans, treba brzo raditi ', naglasio je Andersson.

Od Šveđanina na Poljudu očekuju dosta toga: od osmišljavanja stručnog rada na svim razinama, preko hitne prodaje nekoliko igrača kako bi se financije konačno stabilizirale, do eventualnog traženja i dovođenja pojačanja. Upravo skautiranje bi trebalo doživjeti velike promjene, nije tajna da su i u klubu i oko njega iznimno nezadovoljni višegodišnjim propustima u Dalmaciji i praksom kupovanja igrača uz pomoć YouTubea...

'Radit ćemo drugačije nego prije, želim uživo vidjeti svakog igrača prije nego se dogovorimo o prelasku', najavljuje novi Hajdukov sportski direktor. Svjestan je da velikog novca na Poljudu nema i da se prodavati mora, a ni o eventualnim pojačanjima nije bio previše rječit. Novinari su ga upitali ima li u planu kakvog novog Ibrahimovića, pa je u šali odgovorio:

'O, da, zvat ću Zlatana.'

Andersson je svjestan veliki očekivanja, pogotovo u klubu poput Hajduka, koji iza sebe ima vojsku navijača. 'Ako radite u klubu koji nema navijače, imate problem', iskreno je detektirao. Potom se zajedno s prvom momčadi zaputio na pripreme u Sloveniju.